Pigg ponny med träningsvärk

Idag var det som sagt tänkt att vi skulle prova sadeln. Jag och mamma köpte en sadelgjord som vi provade - men den var för liten. Såklart, haha.
Klockan var ganska mycket och jag orkade inte byta plats på stigbyglarna, så det fick bli ett barbackapass istället. Idag var första gången jag red i paddocken med lamporna tända - när det var riktigt mörkt. Rocky var lite tittig, men verkade annars inte bry sig.
Rocky hade väldigt mycket energi idag, han hade antagligen lite träningsvärk och försökte på något vis springa bort från den. Hur tänkte du där lilla bebisponny?

Först var han vädligt springig och ville inte ta stöd i bettet. När han gjorde det pressade han ut ytterbogen, försökte springa iväg eller rullade ihop sig. Efter lite kickar gav han dock efter och lugnade sig lite. Fick ner alla fyra hovarna på jorden och lugnade sig. Då började jag trava på volten, och där stannade jag ungefär hela passet. Jag fokuserade mest på att han skulle lossna och bli mjuk i sidorna. Det tog ett tag, men till slut mjuknade han och tog bra stöd i bettet. Han trampade under sig och sköt på bra. Jag nöjde mig med det, då han varit duktig trots sin träningsvärk, haha. Jag avslutade med att låta honom ta ett par skutt över krysset, som belöning - och det var minst sagt uppskattat. Han var dock duktig, han drog inte iväg efter hindret utan kom tillbaka till formen ganska fort efter.
 
Fina Lilleman...



0 Kommentarer till "Pigg ponny med träningsvärk"

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

RSS 2.0