Dagens ridpass

Egentligen var det tänkt att jag skulle hoppa idag också, men jag ångrade mig. Han hade varit duktig, och förtjänade en mysig runda i skogen. Jag skippade sadeln och red barbacka - jag bytte också bettet. Mamma följde med, med Clemmie, men glömde tyvärr kameran hemma.
Vi red (eller jag red) en runda på kanske 30-40 minuter, och sedan red jag lite i paddocken. Jag fokuserade bara på att få honom mjuk och följsam, och jobba med hela kroppen. Jag började jobba genom honom i skritten, gjorde skänkelvikningar, halter & halvhalter, tempoväxlingar och ställde honom åt båda håll. När han mjuknat i båda varven travade jag. Han var lite busig, eftersom Hoppan och Nitendo busade i hagen.
Han mjuknade ganska fort, han hade bra bjudning och jobbade på bra med kroppen. Jag gjorde samma sak som i skritten, och gjorde mycket volter & åttor. Han var superduktig!
 
Jag galopperade inte idag - dels för att jag redan var nöjd, och ville avsluta passet bra (tror det hade gått bra att galoppera, men jag kände mig helt enkelt nöjd) och dels för att Rocky redan var lite svettig. Innan jag skulle sitta av - när jag skrittat av några minuter - släppte jag tyglarna och styrde honom enbart med skänklarna, vikten & rösten. Han var oväntat duktig, och gjorde nästan allt jag bad om!
När jag ridit klart gick jag inte in i stallet - jag tog av benskydden och tränset, samt kollade genom honom - och sedan släppte jag honom direkt i hagen. Klockan var nästan fyra då, så han fick vara ute ungefär två timmar till.
 
Är himla nöjd med honom, han var så snäll och go idag också. Imorgon får han vila och sedan rider jag i paddocken på fredag och ute i skogen lördag-söndag.Glad ponny

Igår red jag Rocky i paddocken. Jag hade det tredelade bettet för första gången i paddocken, jag hade ridit ut med det ett par gånger - men inte mer än så. Jag brukar rida med stångbettet, då Rocky inte riktigt gillar det tredelade. Det ligger inte still i munnen på honom, och då vill han inte riktigt ta stöd på samma sätt som med stångbettet. Eftersom jag alltid är noga med att ha en mjuk och följsam hand fungerar det jättebra!
Det var första gången jag red över bommar (och hoppade) med honom. Jag började värma upp honom i alla gångarter. Han blev lite busig i galoppen, men det brukar han vara. Nitendo och Hoppan busade lite i hagen - och då ville han såklart också vara med. Han var lite nojig och ville inte riktigt ta bettet, och innan han gav med sig la han in en liten kick, haha. När han märkte att det inte gav något vidare resultat gav han med sig och blev mjuk och fin. Vi hade först lagt ut tre bommar som cavaletti på ena långsidan. Jag travade och skrittade över dem i båda varven. Först var han lite misstänksam, och ville snusa på dem för att kolla att dem inte skulle äta upp honom. ^^
När han konstaterat det gick det bra, han var duktig. När jag kände mig nöjd med honom la vi upp bommarna i en båge (eller Julia gjorde det, haha) med några meters mellanrum - som han skulle galoppera över. De första gångerna blev han ganska pigg och lite stark, och vi red bara över de två första. Sedan ramade jag in honom och höll ihop honom - och då gick det att rida i ett bra tempo över alla tre bommarna.
När jag var nöjd la Julia upp den mellersta bommen på staketet (vi har inte fixat hinderstöd, haha), så den låg väl på cirka 60 cm i mitten. Jag hoppade i vänster varv då han har lättast för det. Första gången tyckte han att hindret såg konstigt ut, och tvekade lite. Då smackade jag på honom och han hoppade - högt över. Jag var inte beredd, så jag kom lite efter honom. Då la han in en liten bockserie i ren glädje, och mirakulöst höll jag mig kvar. Jag kom på hindret igen och var nu beredd på atthan var lite busig. Han tvekade inte men var lite vinglig, jag ramade in honom och hade stadigt stöd på yttertygeln (för att han inte skulle dra inåt). Ungefär två galoppsprång från hindret drog han lite åt höger, och då kom vi på det högsta. Då låg det nog på 70-80 cm, och Rocky hoppade ännu en gång högt över. Jag var bar med och vi fick ett riktigt fint språng!
 
Jag nöjde mig med det, och travade av honom efter det. Han var riktigt mjuk och fin, och jobbade bra med hela kroppen. När han var avskrittad tog vi in honom, och sedan stod vi och ryktade honom länge och noggrant. Han var jätteduktig - han stod och halvsov. Söte ponny!Tjejkväll

Julia kom vid tre-halv fyra igår, först fixade vi Rocky och jag red (mer om det i ett annat inlägg) - sedan gick vi in. Vi gjorde jättegod "hemmalagad" pizza, och sedan hade vi film mys från typ åtta till tolv. Vi såg två filmer, och började på en tredje men vi tappade intresset, haha. De två filmerna vi faktiskt såg var dock bra.
När klockan var typ halv ett hade vi planerat att vi skulle lägga oss, men det slutade med att vi kollade "Lilla bloggen" och "Anagina" videor till typ halv två... haha.
 
I alla fall hade vi hur mysigt som helst. Måste göras om!3 veckor

Idag är det exakt tre veckor sedan vi blev stolta ägare av Rocky. Det har gått tre veckor, men vi har utecklats något otroligt sedan han kom. Han har verkligen landat här, nu har han alla fyra hovarna på jorden. Han är självsäker och trygg i sig själv i alla lägen. Jag och Rocky har kommit varandra närmre, och jag har verkligen börjat hitta rätt knappar inom ridningen. Vi har redan gått genom mycket, och mer väntar. Det är himla roligt att se hur han reagerar på saker och ting. Han har nästan alltid öronen spetsade, och han är positiv och nyfiken till allt. 
 
Vi gör framsteg varje dag, och det är så himla roligt att han verkar trivas lika bra med oss som vi trivs med honom!Tisdag, 30/10

Idag vaknade jag äntligen upp till fint väder! Har varit riktigt skitväder de senaste dagarna så det var på tiden att få lite finare väder.
Gick upp lite över sex, släppte ut hästarna vid halv sju och sedan mockade jag och fixade i stallet.
Rocky ska ridas i paddocken idag, ska rida lite över bommar. Första gången för mig med honom, så det blir inressant att se hur han reagerar. Tänkte först ha lite travbommar, och sedan galoppbommar. Går det bra lägger jag eventuellt upp någon bom så han får ta ett litet skutt eller två.
Vid två idag ska jag rida ut en runda på ridskolan. Vet faktiskt inte vilken häst jag hamnar på, men hoppas såklart på Connie. Jag ska dit på torsdag också.
 
Uppdaterar mer under dagen!Regnigt, kallt och blåsigt...

Idag är första riktiga dagen på höstlovet! Kändes riktigt skönt imorse, att slippa gå till skolan.
Jag sov hos Hanna idag, så jag fick för en gångs skull sovmorgon. På helgerna brukar jag få välja om jag vill hjälpa till att ta ut hästarna, men även om jag planerat sovmorgon vaknar jag ändå precis lagom till att ta ut dem. I alla fall var jag hos Hanna till ungefär tre, och när jag kom hem gick jag ut i stallet och fixade. Jag blev klar ganska tidigt, och då tog jag in Rocky för att pyssla om honom.
Han var genomblöt på huvud, man och hals när han kom in - men så himla söt, haha! Jag borstade honom, och när jag var klar tog jag på honom fleecetäcket och släppte in honom i boxen. Sedan tog vi in de andra hästarna.
 
Igår red jag ju barbacka på Rocky för första gången, ute i skogen också! Det var nog första gången någon satt barbacka på honom, men han var superduktig. Han tyckte det var lika roligt att komma ut, som han gjorde i lördags. Mot slutet blev han lite busig, och ville springa - men då var det bara att göra halt för att han skulle lugna sig (lite i alla fall..).
 
Min goa knasponny...Nitendo, Hoppan & Fjällma

Lite fina bilder på de andra hästarna.

 Bildbomb - Rocky


Mammas snygga kille!Bildbomb - Clemmie & Maya
Kallt men mysigt

En mysig söndag väntas idag. Det är kallt, men solen skiner så det blir perfekt väder för uteritt!
Hanna kommer vid tolv idag och fotar prinsen lite. Det kommer nog bli bra ljus för fotografering idag.
 
Jag skrev ju i fredags att jag skulle skriva fyra inlägg igår, men jag varken orkade eller hann med det. Började på några inlägg men blev inte nöjd, därför blev det bättre att bara strunta i det, haha. Idag kommer jag i alla fall förhoppningsvis kunna bjuda på lite bilder på Rocky.
 
Rocky vilar imorgon, då han nog kan tänkas ha lite träningsvärk. 
Bloggar mer senare idag. Ha en bra söndag!Lördag

Dagen blev bra, inte som planerad - men bra! Jag hade planerat stallfixardag och pyssel i stallet, men så blev det inte riktigt. Det var svinkallt, så man kunde knappt lämna huset - men i alla fall fick jag lite fixat i stallet. Jag gjorde lite finare i mitt skåp, i alla fall. Tyvärr kunde vi ju som sagt inte släppa ihop hästarna, men Rocky trivs i sin hage, och vi vill inte ta några risker.
 
Imorgon kommer Hanna och fotar Rocky. Vi får hoppas på fint väder, och bra bilder, såklart. Annars är inget riktigt planerat för morgondagen. Agneta och jag (Hanna följer nog också med) ska ut i skogen igen. Det är både roligt och riktigt bra för Rockys muskler och kropp. Han får vila på måndag, och sedan blir det dressyr/markarbete på tisdag då vi har fixat bommar nu!
 
Bild på lillkillen.Uteritt med lilleman

Idag gav jag, Rocky och Agneta (som har Fjällma, Hoppan och Nitendo) oss ut i skogen, för Agneta skulle visa några fina ridvägar för mig. Emellanåt lämnade vi stigarna och red i ganska grov terräng - och Rocky var superduktig genom hela turen! Han var jätteglad och gick med öronen spetsade. Jag behövde rida förbi en vattenpöl som låg tvärs över stigen, och han hoppade över utan att tveka! Min duktiga ponny!

När vi kom ut från skogen och inom synhåll för hagarna, och Rocky fick syn på sina kompisar gnäggade han högt, och fick genast svar från Hoppan. När vi red mot stallet följde vi hagarna, och då gick Hoppan (och Nitendo) på andra sidan staketet och gnäggade. Det är roligt att dem verkar ha blivit kompisar!

Nu är Hoppan brunstig, dock, så vi väntar ett par dagar med att släppa ihop dem då vi inte vill riskera något (Rocky kastrerades tidigt, men vi vill inte riskera något med Hoppan). Rocky är så nöjd och glad med sin hage ändå, så det gör nog inte honom något.
 
Det var så sjukt kallt, så jag tog tights under ridbyxorna, och extra tjock ridjacka - så jag ser lite... stor ut, hehe.

Leende ponny, haha.Bilder på hästarna

Vaknade ungefär sju imorse, och det var riktigt ljust! Snön/haglet låg kvar och lyste upp. Det var riktigt kallt, men när solen kom blev det otroligt fint. Vi kunde tyvärr inte släppa dem tillsammans nu på morgonen, då det var riktigt halt och vi ville inte riskera att någon av hästarna skulle gå omkull eller sträcka sig. Jag ska rida vid tre idag, och om det blvit mindre halt släpper vi nog honom tillsammans med de andra.
 
Det var så himla fint när solen kom när jag var klar i stallet, så jag knäppte lite bilder på dem i hagen. Vissa bilder har bra kvalité, och vissa mindre bra, men jag är nöjd med de flesta!
Bad update...

Dålig uppdatering idag, men det gottgör vi imorgon med grymma inlägg! Har satt upp som personligt mål att skriva & publicera minst tre inlägg per dag. Idag blev det två - så imorgon får det helt enkelt bli fyra! 
 
Fredagsmys idag, mys framför The Tourist. Sett den innan, men den gick på TV, och jag gillade den - så varför inte se den igen? I alla fall, lika bra denna gången, om inte bättre?
Imorgon ska hästarna släppas ut halv åtta (vanligtvis halv sju), och äntligen släppas ihop! Jag har längtat efter det, blir roligt att se hur de reagerar. De har gått i hagar bredvid varandra nu en vecka, så de känner ju varandra. Jag gissar på att Rocky kommer vara världens lyckligaste imorgon - och Nitendo också. Fjällma kommer nog inte heller vara missnöjd, då hon förhoppningsvis slipper Nitendo, haha.
 
Egobild för en gångs skull. Njut av den medan den är uppe, kommer antagligen ta bort det när jag är riktigt vaken imorgon... haha. ^^Fredag!

Äntligen fredag, och nu är jag fri i hela ELVA dagar! Åh, vad jag kommer njuta, haha. 
Har varit dålig uppdatering idag, men jag har inte haft tid. Har haft fullt upp hela dagen, så jag är helt slut. Har knappt kunnat öppna datorn förrän nu...
 
 
I alla fall red jag Rocky i paddocken idag. Jobbade mycket med traven, växlade mellan att rida lätt och sitta ner - gjorde mycket volter, bytte varv och tempoväxlade. Han tyckte att det blev jobbigt att verkligen sätta tassarna under sig, men efter en del kickar lite hit och dit blev han fin! När jag kände mig nöjd med traven gick jag vidare till galoppen. Han var redan mjuk och fin i formen, så det jag fick jobba på var att få honom mjukt böjd och samtidigt hålla farten. Det tyckte han blev lite jobbigt, men han gav med sig efter lite kickar hit och dit. Jag la också upp stigbyglarna och jobbade då mycket med skritten, lite öppnor och slutor (ja - min ponny kan!) - få honom att gå i både en hög form och i lite lägre form.
Tyvärr blev vi avbrutna av värsta hagelstormen. Jag hann in bland träden innan det värsta kom, och stod där med honom tills det gick över lite. Då skrittade jag upp på gårdsplanen och tog in honom - vilket han tyckte var skönt, tror jag. Han ville dock inte alls stå still inne bland träde (på en stig, alltså) och höll på att fjanta sig - ryggade, steppade på stället, reste sig (inte så högt, bara någon centimeter mest för att vara tydlig med hur missnöjd han var...). Han lugnade sig dock när det värsta kom, då stod han stilla och tittade.
 
 
Bilder från igår. (dålig kvalité - mobilbilder..)Tankar

Stallet är verkligen där jag hör hemma. Allt känns rätt, och när jag kommer till stallet släpper jag allt annat. Jag kopplar bort allt och bara slappnar av. När jag är i stallet kan jag vara mig själv, göra vad jag vill när jag vill. I stallet kan jag tänka, på allt mellan himmel och jord. Jag gör det jag gör i stallet varje dag utan att tänka, det bara sitter. Jag behöver inte tänka mycket på vad jag gör i stallet, utan det kommer automatiskt. Jag kan befria mig från alla problem, bara vara fri. 
 
I stallet löser jag många problem jag kan gå och tänka på hela dagen. Går jag och undrar över något löser det sig i stallet. Allt löser sig i stallet. Jag behöver inte bry mig om något annat, kan tänka bort resten av världen. Det är bara jag, hästarna och det som hör till. Som det ska vara.
 
Jag kommer absolut inte stressa med Rocky. Jag har sex år kvar att tävla ponny, och jag kommer njuta till fullo av dem tillsammans med min underbara ponny. Tävling prioriteras ärligt talat inte högt, det kommer av sig själv. Jag har inte tänkt på hur det blir när jag är atron, tänker inte göra det heller. Vi kommer ta det i vår takt, han är ung och behöver mycket rutin - jag också. Just nu har jag inte några tävlingar inplanerade, och jag kommer inte ens börja tänka på det förrän jag och Rocky verkligen känner och är trygga med varandra. Vi har gott om tid - så varför stressa?
 
Hästar (och djur) är nog det bästa vi har. Dem sviker inte, ljuger inte och dem finns alltid där. Dem lämnar inte eller backar inte ur för att dem inte "känner för det". Dem skulle kunna gå genom eld för vår skull, och i många fall ger vi dem inte den kärlek som dem förtjänar, tillbaka. Jag kan inte sätta ord på hur mycket det betyder för mig, att ha mina underbara djur och min familj som alltid ställer upp och finns där. Om allt går fel, finns dem alltid där. Sjukt tacksam för det.Nästa inköp..

.. är redan planerat. Inte när det ska införskaffas, men vad som ska införskaffas är bestämt.
 
Det första är en så kallad "Tastie Refill". Som en saltsten fast med smak (finns i äpple, hallon och morot), jag ska köpa den med äpplesmak då han är helt galen i allt med äpplen... Det var när han skoddes som jag kom på att jag både vill och behöver en till Rocky. När han skoddes fick jag stå och nästan mata honom med små bitar äpple. Därför blir det mycket smidigare med en "Tastie Refill", för då kan han stå och slicka på den under hela skoningen. På så sätt kopplar han bort att det är lite läskigt och fokuserar på godiset. Tror därför att han kommer kunna slappna av, och se skoningen som något positivt.
 
Det andra är en grimma. Jag har redan två-tre grimmor som han kan ha; den blåa vi fick till, en svart "basic grimma" och lädergrimman. Lädergrimman kommer jag dock bara ha på tävling eller annat speciellt, därför ska en till införskaffas. Jag har redan bestämt vilken - en röd från Claridge House. Han har inte längre grimma i hagen, men jag vill ändå ha ett par stycken grimmor att väla mellan, av olika anledningar. De kan gå sönder, man vill inte slita på vissa osv. Den vi fick till har han haft nu, och den har han sedan igår haft i hagen, vid hantering (uppbunden, in och ut från hagen) och lite grand i boxen när jag byter täcke. Den är ganska sliten och smutsig, och jag ska byta inom kort. Hans "pyjamastäcke" är ett blått fleecetäcke med vit och röd kant (och rött spänne fram). Därför vill jag ha en röd grimma, och jag har tittat på de här grimmorna innan. 
 Torsdag

Idag är det torsdag, en helt okej dag. Vi har helt okej lektioner, och bara en på eftermiddagen. Slutar tre, så jag är hemma vid fyra. Rocky vilar idag, jag tror att han får gå och bara ha det bra i hagen hela dagen.
Jag bloggar mer senare idag, ha en bra torsdag!

 
Fina killen

Idag fick jag skjuts av mamma, så jag var hemma cirka en timme tidigare. Guld värt!
När jag kom hem tog jag in prinsen och pysslade om honom. Han var duktig idag, stod stilla och slappnade av. Sedan slängde jag på benskydd, sadel & träns - och sedan gav vi oss ut i skogen. Red samma väg som igår men idag la jag in lite trav. Han blev jätteglad, och travade med stora steg. Han blev riktigt pigg, men jag känner alltid att jag har kontroll över honom.
 
När vi kom tillbaka red jag lite i paddocken. Jag fokuserade på att han skulle gå i en låg, stadig form och han var duktig. Lösgjord och fin, när jag mjukat upp honom. Jag växlade ganska mycket mellan trav och galopp, för att få mjuka avsaktningar och fattningar. Det kommer jag fortsätta med på fredag. 
 
När jag sadlade & tränsade av, var han jätteduktig. Stod lugnt och stilla och kunde till och med stå lös lite grand. Min duktiga kille! Sedan släppte jag ut honom utan täcket, eftersom det var ganska milt väder & han hade blivit lite svettig. Han fick gå ute medan jag fixade i stallet.
 
Glömde både mobilen och kameran idag, så det blev inga bilder. Blir favorit i repris!Clemmie

Tittade på lite bilder på min älskade vovve, och insåg hur otroligt mycket jag älskar henne. Man går ju inte och tänker på det när man är med henne varje dag, liksom. Hon är den snällaste, finaste själen som finns på denna jord. Ett hjärta med plats för alla, min fina Clemmie. Älskade ängel Onsdag

Sitter i skolan just nu. Sjukt trött idag, men har en lång dag i skolan idag också.
Får helt enkelt hålla ut!
När jag kommer hem ska Rocky ridas. Rider först ut en runda för att skritta fram honom, sen rider jag i paddocken. Fixar stallet efteråt, det blev lite stressigt igår - eftersom det blir mörkt så fort. 
Idag fick han vara utan grimma i hagen för första gången. Vi har haft det på honom eftersom vi fortfarande håller på att lära känna varandra, men nu kände vi att den inte behövs längre. 
 
Imorgon får han vila, för han ska ridas fredag, lördag, söndag. Tror jag ska gå en liten runda med honom - eller bara rykta honom ordentligt. Han uppskattar nog vilket som!
 
Ni får ha en bra onsdag, jag bloggar mer senare!
 Rolig lista

Vad heter hästen? Gryets Rocky

Tycker du den har ett fint namn eller vill du att den ska heta något annat? Jag tycker om det, helt okej.

Vad kallar du hästen? Rocky, Rockybus, Lilleman, Prinsen, Ponnyskrutt, Lillegubben (haha)
Vad kallar andra hästen? Rocky, Rockybus

Hur gammal är den? 5 år.

Vilket år/månad/dag föddes den? 16 Juli, 2007, 21.45.

Vilken färg har den? Mörkbrun.

Har den några tecken? Stjärn, vit kota, höger bak - typ en liten fläck på vänster bak.

Är det ett sto/valack/hingst? Valack.

Är den tävlad i hoppning? Ja, några träningstävligar och Pay & Jump.

Är den tävlad i dressyr? Jadå, träningstävlingar och 5-årschampionat.

Är den tävlad i fälttävlan? Nej.

Är den tävlad i trav? Nej.

Är den tävlad i galopp? Nej.

Har den tävlat in några pengar? Vet inte, tror inte det.

Har den haft föl? Haha, nej?

Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare? Ja - min prins!

Hur är den i skritten? Fin, mjuk. Pigg i skogen. ^^

Hur är den i traven? Jättefin, mjuk och fin när han går i rätt form.

Hur är den i galoppen? Mjuk och fin i rätt form. 

Kan den skänkelvikningar? Jadå, jätteduktig!

Kan den öppna/sluta? Tror det.

Kan den galoppombyten? Tror det.

Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? Jadå, min fina kille.

Är hästen pigg? Jadå, för det mesta.

Är hästen trög? Absolut inte.

Är hästen stark? Nej, mjuk i munnen.

Är hästen het? Pigg för det mesta, men intte rikitgt "het", liksom.

Bockar den? Jadå, ibland när han blir glad. Hehe, ganska ofta i hagen.

Stegrar den? I hagen, men inte med ryttare eller vid hantering.

Sparkar den bakut? Ja, haha...

Skenar den ofta med dig/andra? Nej, har aldrig gjort.

Är den tittig? Ja, men inte nervös.

Har du badat tillsammans med den? Inte än, men till sommaren hoppas jag det blir av!

Har ni hoppat tillsammans? Inte än, precis fått honom.

Har ni galopperat på en äng tillsammans? Inte än, precis fått honom. Men det är inplanerat!

Hoppar hästen bra? Ja, jag har inte hoppat honom själv men jag har sett filmer & bilder.

Gillar den att hoppa? Ja, om han gör?

Har den bra hoppteknik? Ja, det tycker jag.

Brukar du hoppa med den? Har inte gjort det än, precis fått honom.

Hur är den när den rids ut? Jätteduktig, pigg och glad. Lite tittig, men aldrig dum.

Står hästen i box? Japp.

Hur mycket och vad äter hästen som frukostfoder? Han får lite hösilage när det är kallare, och gräs såklart.

Hur mycker och vad äter hästen som lunchfoder? Gräs?

Hur mycker och vad äter hästen som eftermiddagfoder? Gräs?

Hur mycket och vad äter hästen som kvällsfoder? En tuss hösilage och kraft.

Går den i hagen varje dag? Ja, självklart!

I en stor eller liten hage? I en lite mindre nu, men snart ska han släppas ihop med de andra hästarna i de stora hagarna.

Hur länge går den ute per dag? Från halv sju på morgonen till sex/halv sju på kvällen.

Gillar den att vara ute i hagen? Han älskar det!

Hur ofta rids hästen? För det mesta 5 dagar i veckan, men ska börja ridas 6 dagar i veckan till årsskiftet.

När den rids vad gör ni då? För tillfället rider vi antingen ut, eller dressyrpass i paddocken.

Vad gör ni när hästen inte rids när den t.ex har vilodag? Ibland får han gå i hagen hela dagen, ibland ryktar jag honom rejält och ibland går jag med honom. Ska även börja trickträna honom snart.

Hur länge brukar ni rida varje gång? Olika, allt från 30 till 60 minuter. Beror helt på dagsformen.

Är det en svår eller lätt riden häst? Han är definitivt inte lätt, han kräver sin ryttare. Hittar man honom blir han dock underbart fin.

Är hästen ridskolehäst eller privathäst? Privat, han skulle nog inte överleva på ridskola..

Vem äger hästen? Jag! (eller ja, mamma står på kontraktet)

Hur länge har du ridit/ tagit hand om hästen? En vecka, ungefär...

Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Så länge som möjligt, kommer ha kvar honom så länge han vill vara kvar här, helt enkelt.

Vad har ni för mål i år? Helt enkelt att lära känna varandra.

Rider du privatlektioner på den? Inte än, men snart.

Är hästen snäll i stallet? Jadå. Blir lite otålig ibland, men han älskar att bli ompysslad.

Kan hästen stå lös i stallet? Njae, beror på vilket humör han är på, tror jag.

Vad har den för sadel/sadlar? Rider just nu med en dressyrsadel vi fick till som både jag och han trivs bra med.
En allroundsadel ska införskaffas snart.

Vad har den för träns? Har just nu två stycken - ett brunt träns jag för det mesta rider med, och ett svart lite snyggare, som jag nog kommer ha till ramtida träningar och tävlingar.

Vad har den för benskydd/benlindor? Han vanliga senskydd och bakskydd.

Vad har den för täcken? Olika, just nu har han ett vanligt utetcäke i hagen, och ett fleecetäcke i boxen. (om det behövs)

Tror du att hästen gillar dig? Jag hoppas det, har ju inte haft honom så länge.

Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Vet inte, har inte haft honom så länge. Han hade nog visat om han inte gillade mig.

Gillar du hästen? Ja, självklart. Min fina prins!

När red du hästen sist? Idag?

Vad gjorde ni? Red ut i skogen.

Gick det bra? Jadå, han var duktig.

När ska du rida den igen? Imorgon.


Vad ska ni göra då? Antingen rida ut, eller/och rida i paddocken.

Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? Om jag har?
Kommer lägga upp denna listan om några månader (om jag kommer ihåg) för att jämföra svaren.Tisdag

Blev lite dålig uppdatering idag, men jag har haft fullt upp hela dagen. Inte förrän nu (halv åtta) kan jag sätta mig ner och verkligen andas!
Skoldagen klarade jag mirakulöst idag igen, nu slipper jag skoldags-tisdagar i hela två veckor! 
I alla fall kom jag hem lite innan fyra. Fikade lite och sedan begav jag mig ut i stallet. Mockade, la upp maten, sopade och sedan tog jag in lilleman och borstade honom. Fixade manen och svansen, kratsade hovarna gjorde jag utan problem. Pälsglans i manen gillar han inte, men det går bra om han får lite godis samtidigt.
Han har blivit mycket trevligare i hanteringen sedan han kom, mycket lugnare och mer stabil. Han har ju verkligen landat här, hos oss nu - vilket är otroligt roligt!
När jag borstat honom och fixat honom ledde jag ut honom för att sitta upp. Han är fortfarande lite stirrig då, han vill liksom gå iväg direkt. "Varför ska jag nu stå här och vänta för att du ska kravla dig upp?" Jag kom upp efter lite diskussion, och till slut stod han faktiskt stilla.
 
Mamma följer med när jag rider ut nu, eftersom vi fortfarande håller på att lära känna varandra. Det känns bra, eftersom vad som helst kan hända, och det finns större risk för skador när man rider ute i skogen.
Jag red mellan skogen och den stora enorma sommarhagen. Rocky var jätteduktig! Han var lite trippig, men det var bara för att han var så himla glad! Han gick med öronen spetsade och med snabba steg. Jag gjorde lite halter emellanåt för att visa honom att jag faktiskt satt där. Han lyssnade bra på halterna, aningen motvilligt, då han egentligen villa rusa genom skogen i full galopp. Han var som en tickande bomb att sitta på emellanåt, han pep och hade sig - så det var bra att han tog förhållningarna så bra. Min duktiga kille!
 
Ikväll ska jag och mamma ha lite extra mys framför "Svenska Hollywoodfruar", och fira att Rocky redan varit medlem i vår familj en vecka! Ibland känns det som vi bara haft honom ett par dagar, men för det mesta känns det som vi haft honom flera år. Han har utvecklats mycket på bara en vecka (eller han har ju varit här en vecka och två dagar, för att vara mer exakt) - han har blivit lugnare och mer trygg med sig själv, han har vågat ta för sig mer - speciellt av sin hage! Han har öppnat sig och verkligen släppt in oss i sin värld, liksom.
Det är verkligen jättehärligt att han trivs så bra hos oss.
 

Dålig kvalité på bilderna, men dem är bättre än inget!
På bussen...

Usch, idag är det tisdag. Jag hatar tisdagar, vi har en sjukt jobbig dag med jobbiga ämnen. Aja, sista tisdagen innan lovet - får intala mig själv det...

I eftermiddag ska jag och mamma ge oss ut i skogen med Rockybus (och Clemmie). Vi hoppas såklart på fint väder!
Helgen

Fredag

Äntligen var det dags att börja sätta igång lilleman – gissa om jag var taggad? Vi började med att longera honom då han visat hur mycket energi han har i hagen, hehe. Han skötte sig bra, men i galoppen blev han ganska busig och la in ett bocksprång eller två lite här och där. Han travade på jättebra och när han fått göra av med lite energi satt jag upp och bara skrittade och travade honom lite på volten. Kände på honom, gjorde lite halter, minskade och ökade. Han var jätteduktig, och sedan red jag lite över hela paddocken. Gjorde många övergångar och bytte varv, bara kände på honom. Han skötte sig super hela passet, och jag var nöjd med honom. Galoppen fick vänta till morgondagen, då han blev svettig ganska fort.

Busponny...

 Lördag

Jag krävde lite mer av honom nu, men började mjuka upp och känna på honom den första kvarten. Bara skrittade och travade och verkligen böjde genom honom. När han mjuknat i både skritt och trav la jag in lite galopp. Under provridningen hade han varit lite halvdan i galoppfattningarna, börjat slängtrava och ha sig. Jag provade helt enkelt att fatta galopp på volten, och han lyssnade riktigt bra! Fattade direkt och galopperade på bra. Jag fick väcka honom lite, för han tyckte att det blev lite jobbigt. Jag ökade på långsidorna och ställde mig upp, och när jag satte mig ner och tog tyglarna lyssnade han direkt. När jag jobbat genom honom i alla gångarterna provade jag lite olika saker för att se hur han reagerade. Jag hade ridit Connie precis innan, och vi hade övat skänkelvikningar. Jag provade att flytta honom lite åt sidan i skritt åt båda hållen, och han var jätteduktig! Jag provade sedan i trav (och satt ner) och det gick lika bra. Min prins!

Jag provade sedan att fatta galopp från skritten och även då lyssnade han super, han fattade snyggt och rent och behöll formen utan några som helst problem. Jag var jättenöjd med honom, och sedan skrittade Sara av honom.

 

 Söndag

Rocky hade, som förväntat, träningsvärk. Han hade vilat nästan två veckor. Han orkade därför inte riktigt skjuta ifrån så bra som man kanske önskat, men det var ju inte så konstigt. Jag började som jag gjort dagen innan – med att mjuka upp honom i hela kroppen. Han testade lite om sa emot, han hade lite egna tankar och var lite ofokuserad till en början. Jag mjukade upp honom i skritt och trav, och sedan galopperade jag fram. Jag ställde mig upp och lät honom sträcka ut. Då blev han lite busig, haha. Han skulle bocka men jag fick upp huvudet precis i tid. Jag har sett hur högt han bockar i hagen, och gör han så med mig på ryggen… sitter jag inte kvar efteråt.

Till slut gav han i alla fall efter och när han kändes bra skrittade jag honom på långa tyglar och sedan fick Sara rida honom lite grand i alla gångarter. Han var jättesnäll, och när hon kände sig nöjd skrittade vi ut en runda. Vi mötte två bilar och en fyrhjuling (som stannade och stängde av motorn, dock) och han skötte sig jättebra.

 

Idag ska han vila och bara njuta av livet i hagen. Imorgon hoppas vi på fint väder, för då ger vi oss ut i skogen på uteritt, för att hitta lite bra ridvägar!
Måndag

Måndag igen, en vecka kvar tills lovet - det borde jag väl överleva?
Det är verkligen himla skönt att ha fått tillbaks vårt internet, det är en frihet, liksom. Svårt att förklara, man måste uppleva det själv, hehe.
Har det mysigt, sitter i köket och bloggar. Kan titta ut och se hästarna ute i hagen, det är verkligen jättemysigt. Clemmie ligger och trycker ihop sig i Mayas korg, haha. Kom hem lite tidigare idag, då busschaffören kunde köra ner mig ända ner till huset. Bussen brukar inte köra ända ner till mig, vilket jag tycker är så sjukt irriterande - jag åker flera kilometer själv, men 700 meter extra kan dem inte köra? Aja, vi har tjatat på dem men det verkar inte ge något. Får helt enkelt vara glad över busschaffören som kör bussen nu. Det är inte den vanliga, så jag vet inte hur länge denna ska köra vår buss. Så länge som möjligt, hoppas jag!
 

Rocky vilar idag. Red honom hela helgen, och då fick han jobba med hela kroppen. Han har nog lite träningsvärk, så idag får han gå och njuta av livet och bara ha det bra. Det tror jag han uppskattar!
 
Måndag - Rocky vilar - och jag också, haha.
 
Tisdag - Uteritt med lilleman. Lång, dryg dag i skolan.
 
Onsdag - Dressyrpass i paddocken, lång dag i skolan.
 
Torsdag - Rocky vilar. Myser med honom. Helt okej dag i skolan, brukar gå fort.
 
Fredag - Vet inte hur, men Rocky ska ridas. Jag njuter av fredagen för sedan är det looov!
 
 
Jag har förberett inlägg om ridpasset, det kommer upp lite senare idag, så håll utkik!Vi kör igång igen!

Det blev helt enkelt så, att jag bloggar för mig själv. Jag trivs helt enkelt bättre med det! En design ska fixas, så snabbt som möjligt. Nytt & fräscht!
Jag har precis fått internet - har ju hänt en del sedan sist, orkar inte göra en samanfattning så vill ni kolla upp det får ni helt enkelt kolla på den andra bloggen istället. Men jag kommer ha betydligt mer inspiration nu, eftersom Rocky nu flyttat hem till mig!
Kommer försöka göra bloggen så grym som möjligt - bra & läsvärda inlägg kommer jag fixa så ofta jag bara kan. 
I hope you´ll like it!Provar på..

.. att börja blogga med Hanna! Vi startade vår blogg i början av sommaren, men har väntat på design. Jag kommer att blogga där nu ett tag framöver, och trivs jag med det stannar jag där. Denna bloggen kommer inte raderas, men jag kommer inte heller skriva i den. Just nu bloggar jag på toppenconnie.blogg.se!

Det blir precis samma typ av bloggning, men mer eftersom Hanna bloggar också. Hoppas att ni gillar den!
 
 
http://toppenconnie.blogg.se/Från skolan

Haft fullt upp med flytt - därför har bloggen fått läggas åt sidan. Bloggar just nu från skolan, eftersom vi har så mycket att göra hemma. Bloggningen kommer nog inte vara på topp de närmsta dagarna, men jag försöker så gott jag kan.
Har förresten hittat en ponny som verkligen kan vara något. Vi får se, ska nog prova igen och se om det fortfarande känns bra.
Ha det bra!RSS 2.0