Gott nytt år!

Nu har hästarna fått komma in, de står och tuggar på sitt hö och jag har precis tagit en lång dusch och sitter just nu i myskläder. Tacosen är på gång och vi laddar upp med film och annat mys för senare ikväll. Det är precis så jag vill att det ska vara, lugnt och mysigt med familjen. 

Gott nytt år på er alla!



Markarbete

Idag red jag Rocky i paddocken, hade tänkt rida ut men just nu finns det tyvärr jägare te i vissa delar av skogen och jag vill inte riskera något. Jag red i alla fall fram ute på vägen, travade lite också. När jag kom tillbaka efter cirka tio minuter värmde jag upp honom i alla gångarter. Tempoväxlingar, halter, ryggningar, skänkelvikningar fungerade bra. Han gick i en relativt låg och stadig form hela tiden och var mjuk i munnen. Något seg, men han är inte riktigt igång ännu. 
 
Sedan kom Agneta och hjälpte mig, hon byggde upp lite hinder, bommar och sockerbitar. Jag började med att komma på ett kryss i trav och jobbade med att han skulle falla in i rätt galopp. Sedan skulle jag galoppera en raksträcka och sedan sakta av till trav och styra på nästa hinder och göra samma sak där. Det gjorde jag några gånger i vänstervarvet först (han har lättast för vänstergalopp) och när det gick fint bytte jag till höger. Han har svårare för höger och var lite trött men han försökte ändå. När det blvit några bra språng och vi kände oss nöjda travade jag av honom i låg form för att lösgöra honom. Han var jätteduktig och behöll formen fint hela tiden. jag skrittade även av ute som belöning, det förtjänar han - han är himla duktig som alltid gör sitt bästa och försöker.
 
Sedan släppte jag ut honom i hagen igen och hästarna fick lite hösilage. Nu har jag precis ätit lite och sitter just nu och kollar runt på lite bloggar - och bloggar själv. Ikväll ska jag och mamma fira nyår själva eftersom vi har Mio här. Vi går emot strömmen och har tacos idag, sedan ska vi titta på film och så får vi se hur länge vi är uppe. Hur ska ni fira nyår? Gott nytt år på er!



Busig ponny

Idag fick Rocky nya skor på förmiddagen, han fick gå in sig i dem i hagen någon timme innan jag red. Jag provade det svarta tränset idag, det har han bara haft när han har tävlat dressyr och han var sjukt fin i det! Bra att kunna byta ibland men jag kommer för det mesta ha det bruna tränset.
 
I alla fall, han har vilat några dagar så jag tog det lite lugnare. Jag red barbacka och red genom honom i både skritt, trav och galopp. Han var busig och i galoppen fick jag passa huvudet för annars hade han antagligen bockat av mig.. hehe. När jag ridit fram honom och mjukat upp honom provade jag byta galopp över bommen några gånger och han bytte nästan alla gånger. Duktig kille! Sedan tog jag ett skutt över ett litet kryss, en gång i båda varven bara för att han skulle få ha lite kul (och jag också, haha). Han hoppade av ungefär en meter innan han behövde så några vackra språng blev det inte - efter bockade han nästan av mig men på något vis höll jag mig kvar...
 
 
Han var även riktigt duktig när han skoddes, i alla fall om man jämför med när han skoddes hos oss första gången. Nu ska vi börja träna upp oss inför tränings och tävlingssäsongen, imorgon rider jag ut och antagligen gör jag det på tisdag också.
Ska bli roligt att se hur det kommer gå för mig och min knasponny!
Lagom söta... ^^



Bildbomb, Rocky och jag

Vädret var inte på vår sida, inte kameran och ljuset heller för den delen. Därför är bilderna är något suddiga, tyvärr.

Haha, bjuder...
Är han inte fin i tränset? Älskar det!



Äntligen!

Ja, äntligen har mamma hittat en lovande hovslagare till Herr Lilleman, hon kommer idag vid lunchtid och skor honom. Gud vad skönt det ska bli och då kan jag börja rida igen!
 
Igår fotade jag ju Hanna och Toppen, trots vädret fick vi ändå en hel del fina bilder. Jag la bara upp några av dem, vet inte om hon lägger upp resten (av dem som blev bra) på sin blogg. Den hittar ni i alla fall här. 
Idag ska vi fota Rocky när han har blivit skodd, ska nog skritta och trava honom lite i paddocken då så han får röra på sig lite grand. Jag hoppas såklart att det blir fina bilder på oss också även om vädret inte ser lovande ut. Vi får helt enkelt försöka och se hur det går!
 
Eventuellt ska jag och Hanna försöka oss på att göra pannkakor, när vi gör det brukar det går katastrof men jag har faktiskt börjat få kläm på det nu.. haha.
Värdet vi hade under vår första "photoshoot" hade inte varit fel idag också...



Bildbomb, Hanna och Toppen




Dålig uppdatering

Hej! Har inte varit någon vidare uppdatering idag, men har inte haft tid och inte heller fått tag i någon dator (dampar lite på Hannas). Vi har bara chillat idag, först spelade vi Mario Kart och sedan fixade vi lite korv som Hanna naturligtvis lyckades bränna... Det var dock ätbart ändå och sen fortsatte vi nörda Wii:et tills Hannas föräldrar kom hem. Då käkade vi lite pizza och sedan gick vi och köpte varsin Ben & Jerrys. Vi hann precis hyra film när Hannas mamma fick samtal av en från stallet där Toppen står som sa att han visade symptom på kolik igen. Vi åkte dit och gick med honom och sedan verkade han som vanligt igen. Lilla, söta Toppen!

När vi kom hem igen tittade vi på filmen som jag tyckte var en av de konstigaste, sjukaste och störigaste filmen jag sett på länge, dock var den helt okej i slutet i alla fall. Sedan spelade vi Wii igen och nu halvtittar vi på TV och äter våra Ben & Jerrys. Imorgon vankas det photoshoot x2 och vi får även hem en hund som vi ska passa under nyår.

Ha det så bra, uppdaterar mer imorgon!




Vardagslyx

Gissa om jag blev glad när jag hittade en Ben & Jerrys i frysen? Torsdagskvällen är räddad!
 
Hade tänkt försöka leta upp en bra film att titta på idag, men det hoppade jag över. Var ett tag sedan jag spelade Sims, men kul är det. Orkade dock inte så länge, blir lätt lite långtråkigt, haha.
Som sagt ska jag till Hanna imorgon, vi ska väl bara chilla antar jag. Kolla film, spela Mario Kart (hahah) och dampa lite på det när vi förlorar... Ska dit någon gång imorgon, vet inte vilken tid riktigt men om inte hovslagaren kommer åker jag dit vid tolv. Annars blir det vid tre-fyra, kanske? Som sagt ska jag fota Hanna och Toppen på lördag och sedan åker vi hem till mig. Blir nog en riktigt rolig helg!
 

Är det annars något speciellt inlägg ni vill ha? Det är ju trots allt era åsikter och tips jag vill ha för att göra bloggen så bra som möjligt för både er och mig. 
 



Dumma app

Tydligen har något gått snett med blogg.se's app igen, har uppdaterat hela dagen men de inläggen har varken publicerats eller sparats i utkast. I alla fall har jag varit i Helsingborg sedan i förmiddags, vi åkte när jag fixat stallet. Först var vi i stan på något möte (vet inte riktigt vad det var, haha) och sedan åt vi bakad potatis på Råå. Mysigt, mysigt! Sedan körde vi till ridskolan och jag hälsade på Connie, hon var på myshumör som vanligt - fina prinsessan. Vi hade tänkt åka till Väla och byta en tröja, men klockan blev ganska mycket så det fick vänta.
 
Vi kom hem vid halv fem så jag gick ut i stallet och hästarna fick komma in. Det är inte Revenge idag heller så jag får väl försöka hitta någon film att titta på ikväll... Imorgon ska jag till Hanna och sova där. Ska fota henne och Toppen på lördag och sedan åker vi hem till mig. Får se om det fotas julbilder då eller på söndag. Bilder får ni i alla fall hålla utkik efter!
Bild från Instagram, suddig men sååå sann.



Täckesbyte

För ett tag sedan bytte vi täcke på Rocky eftersom det blev ganska kallt ganska fort. Vi fick två utetäcken till honom (har jag för mig..?) - ett lite mindre/tunnare täcke till höst och vår och ett lite tjockare till vintern som han har nu. Vi hade tänkt köpa ett riktigt vintertäcke till när det blir riktigt kallt men det har vi faktiskt inte gjort ännu, han har så pass mycket päls att han klarar sig. Det vi hade på honom när han kom tycker jag om, det är ganska fint och passar Rocky jättebra. Det har enkla spännen och även om Rocky lyckades ha sönder ett av sina svans/bakbenssnören och vi fick fästa det som en vanlig rem under svansen typ, var det av riktigt bra kvalité.
 
Som sagt bytte vi för ett tag sedan mot det lite tjockare. Det är också ganska fint, det andra var nog finare men detta är också helt okej, haha. Det bästa är att det finns reflexer i kanterna - super! Det är dock inte lika enkelt att ta på och av, lite annorlunda spännen där framme. Det ligger dock aningen bättre på Rocky, det ligger stilla när han rullar sig vilket han gör ganska ofta, haha. Nitendo går och nafsar och leker med det så vi får väl hoppas att det inte går sönder... ^^
Höst/vår täcket.



Vila

Idag red jag Rocky ett tag i paddocken. Han har vilat sedan i fredags så jag red inte så länge och ganska kravlöst. Trots det hade han väldigt gott om åsikter och var ofokuserad. Jag värmde upp honom i alla gångarter och sedan provade jag byta galopp över en bom lite grand. Det gick väl som det gick, haha... De första gångerna förstod han inte riktigt men när han sen fattade vinken gick det bättre. Ibland blev det korsgalopp och ibland bytte han innan eller efter bommen - och ibland bytte han inte alls. Jag red som sagt inte länge då han är ganska öm i hovarna nu. Han ska därför få en liten mini-vila tills hovslagaren kommer (förhoppningsvis någon gång denna veckan).
 
När jag hade ridit släppte jag Rocky i den stora hagen och tog med Nitendo. Agneta tog Hoppan och ledde in henne i den mindre hagen som är bredvid och Fjällma fick också gå där. Man kan enkelt öppna och stänga där och hästarna har gått i båda nu ett tag. Men nu stängde vi så får Nitendo helt enkelt lära sig att klara sig själv. Han och Rocky är bästa kompisar så det verkade inte vara några problem - de verkade nöjda och glada allihopa. Rocky och Nitendo gick iväg för sig själva ganska fort och när Agneta kom ut med höet kom dem galopperande. Söta hästar!
Mamma filmade idag och jag tänkte lägga upp den. Vet dock inte hur man klipper till filmer på Mac... Vet någon av er hur man gör är jag tacksam för hjälp, hehe.



TV-kväll

Idag har jag hunnit med ganska mycket samtidigt som det ändå blev en lugn och mysig dag. Vid tio imorse släppte vi ut hästarna och jag fixade stallet, sedan städade jag hela mitt rum. Har även tittat lite på Världscuphoppningen - blir himla taggad då! Imorgon ska jag rida, få se hur det är på fältet. Är det för vått rider jag i paddocken. Ska bara känna lite på honom, vi gör det vi känner för och orkar helt enkelt - vi ska bara ha kul!
 
Hästarna fick komma in vid sex och när jag kom in åt vi och sedan började vi tv-kvällen, haha. Först ut var Real Housewives of Vancouver som började klockan sju, när det var slut började den årliga Victoria Secret Fashionshowen och när den är slut tittar vi på Pretty Woman som går idag. Mys!
 
Ha en fortsatt bra dag!



Nosgrimmor

Jag har två träns, båda fick jag till Rocky. Det jag använder för det mesta (och som hans förra ägare oftast använde) är ett brunt träns med remontnosgrimma. Både jag och Rocky trivs bra med det - jag har alltid gillat remont då det både fungerar bra och är snyggt. Remont brukar fungera mycket bra på unghästar men även Connie har remontnosgrimma på sitt träns. Det fungerar bra på henne också, när hon kom hade hon aachennosgrimma som var alldeles för stor. Den byttes ut ganska kort efter att hon kommit och hon verkar trivas bra med remont, hon också.
 
Mitt andra träns är bara använt en eller två gånger, tror jag - på dressyrtävlingar. Det är ett svart aachenträns som jag tycker är riktigt snyggt. Jag har själv inte använt det någon gång men när jag börjar använda min dressyrsadel igen (fick ju stigläder, stigbyglar och gummiplattor i julklapp) kommer jag nog använda det. Jag tycker det är bra att kunna variera både sadel, nosgrimma och bett.
 
Till Rocky fick jag även ett hackamore. Hans förra ägare hade ridit på det när han hade fått sina vargtänder utdragna och det hade tydligen fungerat jättebra. Jag själv har ingen erfarenhet av hackamore men vill gärna lära mig använda det. Det är ju bara bra för Rocky om han slipper bett ibland.
 
Det finns ju två typer av nosgrimmor till - vanlig engelsk (men bara en rem då, alltså) och pullarnosgrimma. Självklart kan man rida utan nosgrimma också, men det skulle jag nog endast välja om jag bara skulle "busrida" eller ta det lugnt. Engelsk nosgrimma tycker jag för det mesta inte alls om men det passar dock jättebra på vissa hästar. De hästar med mindre, ädlare huvud är det jättefin på - araber t.ex. Jag tycker inte heller om för tjocka nosgrimmor, även det är snyggt på hästar med ädlare huvud men annars gillar jag det nte alls.
 
Gällande pullarnosgrimma vet jag inte riktigt vad jag tycker, haha. På vissa hästar är det snyggt, på vissa ser det bara dumt ut och vissa får skav av det. Jag vet inte själv hur Rocky skulle sett ut i pullarnosgrimma, jag skulle gärna vilja prova men om det inte ser prima ut hade jag inte velat ha det på honom. Jag tycker som sagt bättre om de lite mindre nosgrimmorna som inte tar så mycket plats.
 
Zadd, som Linn rider, har lite större/tjockare typ av nosgrimma och det klär honom verkligen!



Glada hästar

Hej på er! Fick inte tid att uppdatera, men jag hoppas ni alla har haft en bra jul - det har jag i alla fall.
Vi åt god mat, kollade på Kalle Anka, öppnade julklappar och hade det riktigt mysigt. Jag fick en massa saker till Rocky, bland annat ett flugtäcke, stigläder, stigbylar och gummiplattor till stigbyglarna. Imorgon ska jag byta stigläder på mina sadlar (så de svarta är på dressyrsadeln och de mörkbruna som jag fick igår är på allroundsadeln) så jag kan rida i båda.
 
Igår släppte vi ut hästarna vid tio och jag fixade klart allt, sedan vid två tog Agneta och Inge in dem igen. Idag släppte vi ut dem vid tio igen och jag har nästan precis kommit in från att ha fixat allt. Hästarna är överlyckiga och springer runt som galningar i hagarna, haha. Det är mjukt i marken och snön har smält bort - alltså finns det en massa gräs och det är mjukt och fint att springa på. De har inte kunnat göra så mycket i hagarna de senaste dagarna då det har varit hårt så nu är dem överlyckliga. Det märks på Rocky att han har en massa energi och imorgon ska jag rida. Han har vilat några dagar nu eftersom det har varit så hårt, idag får han göra av med lite energi i hagen och sedan rider jag lite lättare imorgon. 
 
Har påbörjat några roliga inlägg, så håll koll!



Söndag 23/12

Helt sjukt - imorgon är det julafton!
 
Idag har jag varit på Väla, jag och Ingvar hämtade Sara vid tolv och sedan åkte vi till Hööks. Vi öppnade julklapparna och vi hade köpt typ samma saker till varandra, haha. På Hööks köpte jag en grimma till Rocky och hästgodis eftersom mitt är slut. Av Sara fick jag en grimma och två burkar gummiband (hon fick samma av mig fast en annan grimma, haha) så lite julklappar får Lilleman i alla fall. Jag och mamma har även beställt en jättefin namnskylt till honom, men det kommer inte förrän efter jul.
 
När vi hade varit på Hööks åt vi sedan åkte vi till Väla. Det var inte så mycket folk som vi trodde att det skulle vara - så det var skönt. På Väla köpte jag en massa julklappar och även en tröja till mig själv från Gina Tricot. Jättefin! När vi hade handlat alla julklappar åt vi Ben & Jerrys (såklart) och sedan hämtade Ingvar oss. Han körde först hem Sara och sedan mig. Jag var nervös ända tills vi kom hem typ - det var snöstorm och egentligen borde vi inte åkt. Men hem kom jag i alla fall och Ingvar kom också hem igen!
 
Nu sitter jag och myser framför datorn och äter lite. Agneta var snäll och både mockade och tog in hästarna idag så jag behövde inte tänka på det. Imorgon är det Julafton, ska bli sjukt mysigt!
Ha det bra alla bloggläsare och god jul!



Mys på Väla




Rubrik, typ

Det där med att uppdatera från mobilen gick ju inte så bra, haha. Har haft fullt upp hela dagen och kommer antagligen vara likadant imorgon. Jag hann påbörja ett lite roligt inlägg men kom inte så långt. Lär väl vara klar med det typ nästa år... Haha.

Red i alla fall Connie idag. Vi hade gymkana och Connie fick vara fin i mitt röda schabrak och mina röda benskydd. Jättefin var hon, synd att jag inte fotade henne. Hon var jätteglad och aningen övertaggad men när det var vår tur var hon jätteduktig. När vi väntade... var hon lite galen - hoppade över startlinjen (innan vi skulle börja) som var en bom, reste sig, skrapade frenetiskt med båda framhovarna och hittade på en massa saker. Söt ponny och glad ryttare genom hela passet! Om det var slutet på vår resa blev det i alla fall ett fint avslut - men jag hoppas som sagt på att få ha henne i sommar. Finaste Connie!




Morgonmys

Japp, nu är det dags att påbörja ännu en förhoppningsvis mysig och rolig helg! Jag tog lite sovmorgon och gick upp halv nio, åt frukost och nu bloggar jag. Hästarna får frukosten inne idag så dem får komma ut vid halv tio. Efter det ska jag mocka och sedan in igen för att packa och sedan åker vi till Helsingborg och jag rider min sista lektion. Jag kommer försöka uppdatera så gott det går från mobilen nu i helgen, fast personligen är jag inte riktigt så glad för mobilbloggar.
Men, men - det är ju bättre än inget!
Världens finaste prinsessponny.



Fredag, 21/12

Är det inte helt sjukt - det är bara tre dagar till Julafton? Det har verkligen gått fort, jag brukar tycka att december går himla sakta, men i år har dagarna rusat förbi. Hela förmiddagen gick åt att slappa, hehe. Hästarna fick komma ut halv sju (sista gången på ett tag, nu ska vi inte släppa ut dem förrän vid tio) och sedan gick jag in igen och åt frukost. Vid ett gick jag ut i stallet och red, sedan fixade jag klart allt, tog in hästarna och gick in igen. Snön har börjat lägga sig igen vilket är bra för Rockys hovar. Nu sitter jag inne och dricker varm choklad, kollar bloggar och bloggar själv. Mys!
 
Imorgon är det avslutning på ridskolan. Tar ut hästarna halv tio och mockar för att sedan vid tio åka till ridskolan. Ska bli både roligt och tråkigt - roligt eftersom vi alltid gör något roligt sista gången på terminen, och tråkigt för att det är sista gången jag rider på ridskola. Jag hoppas verkligen att jag får rida Connie eftersom det kan bli sista gången. Jag vill verkligen ha henne i sommar men det mesta av mina pengar går till Rocky, hoppas dock att jag kan ha henne ändå... På eftermiddagen/kvällen ska jag in till stan, kolla rnt lite och äta. Det var längesedan, ska bli mysigt! Sover hos mormor och på söndag ska jag till Väla.
 
Nu ska jag fortsätta njuta av mitt jullov, ha det så bra!



Busig och glad ponny

Idag red jag ut en runda i skogen med Rocky. Han fick jobba ordentligt i backarna igår så antagligen hade han lite träningsvärk. Jag red utan martingal och med det tredelade, vilket var en liten chansing eftersom jag visste att han skulle vara pigg. Det snöade och var ganska hårt så jag red inte så långt, men på de ställena där underlaget var mjukt och fint travade och galopperade jag lite. Annars skrittade jag honom mest på långa tyglar. Hehe, eller jo - så långa tyglar som det gick att ha - han var superpigg och ville inget annat än springa. När jag hade honom på lite kortare tyglar gick han och trippade och emellanåt kom det ett litet pip, haha. När jag travade ville han galoppera och när han inte fick et blev han lite stirrig. När han väl fick galoppera blev han så glad att han bockade och kickade - men jag lyckades hålla mig kvar ändå. För övrigt var han jättefin när han tog stöd i bettet.
 
När jag kom hem släppte jag ut Rocky igen och gav hästarna sitt hö. Dem får någon tuss hö (eller för det mesta får dem hösilage men det var slut idag) så jag tog det samtidigt som Rocky fick komma ut i hagen igen. Sedan fixade jag allt i stallet och hjälpte även Agneta med Hoppans och Nitendos boxar så vi kund eta in hästarna tidigare.
 
Två av de bilder jag tog på Rocky idag, jättesöt och lurvig, haha.



Jullov

Nu har jag precis kommit hem från julavslutningen på skolan. De flesta slutar imorgon men istället går vi lite längre. Vi började vid tio så jag fixade stallet och red innan jag åkte till skolan. Klättrade lite ute i skogen och det tyckte Rocky var jätteroligt!
Nu har jag som sagt kommit hem, Inge var snäll och tog in hästarna så jag behövde inte tänka på det. Det första jag gjorde när jag kom hem var att tvätta över sminket, haha! Det bästa med smink är när man får ta av det... Nu sitter jag och myser farmför datorn i mina myskläder, mumsar på lussebulle och kollar runt på bloggar - och bloggar själv. Hade tänkt blogga igårkväll men jag jag kom verkligen inte på något att skriva om, det stod helt still. Men nu när lovet har börjat kommer jag ha mer tid både till att blogga och till att komma på saker att blogga om.
 
Ha en bra torsdagskväll!



Rockys önskelista

Det här önskar Rocky sig i julklapp. Han har ganska dyr smak och är kräsen med vad han vill ha. Haha.
 
 
De här schabraken tycker båda jag och Rocky är dösnygga. Jag har matchande benskydd till det röda och det blåa men bruna benskydd ska köpas in i vilket fall som helst då jag har en del beiga schabrak. Snyggare med bruna benskydd till brunt läder också. Det rosa vill han också hemskt gärna ha till sin blivande flickvän Connie tillsammans med ett par babyrosa lindor. Finns på Charlies.

 
Rocky vill hemskt gärna ha en mörkbrun förbygel + martingal med fårskinnspaddar. Självklart måste man ju då ha matchande pullarträns! Finns på Hööks.
 
Sedan vill han hemskt gärna ha snygga pannband! Jag har inte något snyggt till något av mina träns, han vill ha ett med guldiga stenar och ett med silvriga. Båda i brunt läder, men gärna ett i svart läder med silvriga stenar till mitt dressyrträns. De här finns också på Hööks.
 
 
Det här är bara något av det han önskar sig, men det här står högst upp. 



Hööks

I fredags när Ingvar körde mig hem till dem eftersom jag skulle sova där, körde vi inom Hööks. Jag skulle fixa julklappar till en kompis och även köpa pälsglans eftersom mitt är slut. Jag är i stort behov av ett par riktiga vinterstövlar (som man kan rida i) och när vi kom dit fanns de där. Jag provade ett par och de var riktigt sköna. Ett riktigt spontanköp - men ett lyckat sådant! De är sköna, varma och vattentäta - absolut inte snygga men det var inte därför vi köpte dem. De är lite stora men med tjocka strumpor eller en extra sula passar de perfekt. Faktiskt ett riktigt bra köp då de verkar tåliga också.
Som sagt är de långt ifrån snygga, haha. ^^



Veckoplanering, v.50

Vädret är lite lurigt så planeringen är inte helt spikad då jag får vara lite flexibel. Kommer försöka rida ut så mycket det bara går och nästa vecka är jag ledig - då blir det lättare för mig att planera och jag behöver inte stressa lika mycket.
 
 
 
Måndag - Slutar lite tidigare och kommer hem lite innan tre. Fika, ut i stallet och fixa och rida Rocky en liten stund på fältet. Bara känna på honom och låta honom få röra på sig lite.

Tisdag - Kommer hem vid fyra, fixar i stallet och tar in hästarna. Resten av kvällen går till att plugga inför provet.

Onsdag - Kommer hem vid fyra, fixar stallet och tar in hästarna. Inget planerat, lite tid att blogga kanske?

Torsdag - Julavslutning, börjar tio över tio. Släpper ut hästarna, fixar i stallet och rider Rocky innan skolan. Kommer antagligen inte hem förrän vid sex och tar då in hästarna direkt.

Fredag - Första dagen på lovet! Hästarna kommer ut på morgonen och jag fixar stallet. Rider ut en runda i skogen efter det.

Lördag - Avslutning på ridskolan, rider Rocky innan. 

Söndag - Väla med Sara, byta julklappar och handla julklappar. Sista minuten eller vad? ^^



Måndag, 17/12

Idag är det exakt en vecka tills julafton! Helt sjukt, det har verkligen gått fort. Vårt jullov börjar på fredag (har avslutning på torsdag) men det känns typ som höstlovet slutade förra veckan eller något...
 
Idag kom jag hem lite innan tre. Var jättetrött idag så jag somnade en stund på bussen, haha. När jag kom hemvar inte mamma hemma så jag värmde lite mat från igår och sedan gick jag ut i stallet. Fixade klart allt och tog sedan in Rocky. Pysslade om honom lite och sedan skrittade jag ut till fältet. Det var dock blött på nästan hela fältet - lerigt och äckligt. Jag red inte alls länge, cirka 20 minuter kanske? I alla fall skrittade jag fram honom ganska länge och när jag kortade upp tyglarna och började jobba med honom flyttade jag honom lite åt sidan, gjorde halter och ryggade. Sedan travade jag honom och till slut blev det även lite galopp. Fattade från både skritt och trav för lite repetition och han var jätteduktig. Lyssnade fint på alla hjälper och var mjuk och fin.
 
Imorgon och på onsdag vilar han (som det ser ut just nu) och sedan rider jag honom torsdag, fredag. Han får nog vila på lördag och sedan rider jag på söndag. Jag börjar vid tio på torsdag så då rider jag innan skolan börjar. På fredag rider jag ut när det är ljust - har inte ridit ut på någon vecka nu.
 



Vi gör såhär...

Ni vet den där listan jag skrev inlägg efter? Jag skippar den. Har tappat lusten till att skriva efter den, känns bättre att bara göra de inlägg där jag själv bestämmer - helst är det ju dock ni som ska få vara med och bestämma. Läs & kommentera det ni vill läsa om så fixar jag det! 



Tio saker du inte visste om mig

  • Ibland har vi knappt något täckning i huset, men ibland behöver man bara gå ut en it i skogen för full täckning. Jag brukar skicka något sms till mamma när jag har full täckning (finns det på ett ställe där jag brukar rida) för att skriva att jag är okej och var jag är.
 
  • Jag tycker bättre om brunt läder än svart - på de flesta hästarna. Vissa hästar passar ju inte alls i brunt, men både Connie och Rocky passar helt klart bättre i brunt. När vi köpte Rocky fick vi en svart sadel till och två träns varav ett var brunt och ett var svart. Hans gamla ägare red för det mesta med det bruna och det gjorde jag också. Sedan köpte vi en brun sadel som är jättefin på honom! Vi har köpt en brun sadelgjord som vi snart ska prova och vi ska även köpa in bruna stigläder. Connie har brun (naturbrun) sadel, svart träns och svart martingal. Nej, nej - det gillar jag inte. Jag han inte sett Connie med brunt träns, men jag tror att hon skulle bli jättefin i det! Det är helt klart snyggast att ha samma färg på utrustningen (sadel, martingal, träns osv.) - svart som brunt läder.
 
  • Under året har jag letat allt från sommarponny, sköthäst (ponny), medryttarponny och foderponny. När vo flyttade kunde jag dock få leta egen ponny, men Rocky hittade vi inte via annons - utan hans ägare kontaktade mig för att hon sett min annons.
 
  • Det högsta jag har hoppat är 1,05 med Timon. De gjorde jag på en uthyrning under vinterlovet typ förra året. Vi brukar inte få hoppa på uthyrningar men vi var några stycken som red och då fick vi hoppa. Jag var överlycklig efteråt, haha. Under samma uthyrning med Timon hoppade jag också 80 barbacka med honom - vilket var rekord då, också. Den slog jag under vårterminen, jag hoppade Roy barbacka och efter att han stannat en gång flg vi över 90 centimeter. Jag var jätteglad!
 
  • När jag var liten (typ 3-5 år) hade jag en "lufthäst". Det var en linfux, ett b-ponnysto som hette Fern. Hon var döpt och egentligen var det samma häst som då var min favorit på ridskolan. Tyvärr fick hon för några år sedan fång och var tvungen att avlivas.
 
  • Jag älskar Sims 3, haha. När jag får tid (och lust) spelar jag gärna någon timme eller två. Jag har precis installerat det på min nya dator och grafiken på den är grym! Jag är ju van vid att få spela antingen på min gamla dator som inte klarade av högsta inställningen på grafiken (som nu är på lagning eftersom den la av..) eller mammas dator som blir överhettad och dampar när man spelat typ två minuter.
 
  • Jag älskar musik! Jag lyssnar på musik nästan hela tiden - allt blir roligare då. Jag lyssnar för det mesta på olika sorters popmusik, men kan också bli jättefäst vid en låt som är helt annorlunda mot vad jag vanligtvis lyssnar på. Jag har ingen speciell idol, eller vad man ska säga - utan jag lyssnar på lite av varje.
 
  • Något av det bästa jag vet är att titta på film. Jag har sett nästan alla filmer som skapats (haha) och brukar komma ihåg vad de heter och vad de handlar om. Jag tittar på många olika sorters filmer - allt från komedier till skräckfilm. Har inte något favorit, men jag gillar LOL.
    Gillar även Twilight, även om jag tycker att böckerna är tusen gånger bättre.
 
  • De flesta hästarna jag fastnat för har varit valacker - Timon, Roy, Vilgot, Totte och såklart Rocky. Jag vet inte varför jag fastnade så för Connie - men hon är speciell.
 
  • När jag har möjlighet vill jag flytta från Sverige - helst till USA eller Storbritannien. Jag har varit i London två gånger och älskar det! Tycker även att landet i Storbritannien (och även Irland) är grymt fint. USA har jag också alltid tyckt om, har aldrig varit där men tycker ändå om det. Los Angeles - here I come!
    Hur jag ska göra med Rocky då, är dock en annan sak...



Grym helg!

Ja, det har jag verkligen haft. I fredags gick jag i skolan, fick skjuts hem och mockade. Sedan körde Ingvar hem mig till dem och jag sov där. Kollade på film och myste - skönt att komma bort lite från vardagen, faktiskt. På lördagen åkte jag till stallet vid elva, hade teori och sedan fick jag äntligen rida min älskade prinsessa igen. Vi hade markarbete, vi skulle galoppera på en volt och hoppa två hinder två gånger (alltså två varv). Det var väl ungefär som halva klockan och vi skulle kunna hålla samma galopp hela tiden. Connie brukar normalt sätt tagga som tusan varje gång hon ser hinder - men hon var sjukt duktig! Så himla mjuk och fin i munnen, lätt att svänga, kunde hålla en bra galopp och jag kunde lägga henne bra nästan varje gång. Hon var ju dock (som alltid) pigg och glad när hon förstod vad som gällde, men hon var även fin på framridningen.
 
När jag hade ridit hämtade Ingvar mig igen och jag åkte hem och åt. Sedan tog jag det bara lugnt, läste och sedan åkte jag till anläggningen igen för att möta upp Linn och Minna. Himla nervös var jag, haha - jag har läst Linns blogg snart ett år och hon är min främsta idol inom bloggning (typ, haha). Minnas blogg har jag också läst ganska länge, hennes häst är grymt snygg och hon har en trevlig blogg. I alla fall träffade jag dem, först var jag nervös så hälften skulle räcka men eftersom Linn var så himla go släppte det. Jag hjälpte till lite med förberedelserna inför välgörenhetsgalan och sedan var vi en liten grupp som visade runt Linn och Minna.
 
När galan började had vi också trevligt, snackade och skrattade nästan hela tiden, haha. När galan var slut hade vi lite efterfest/eftersnack i Spiltan (där Minna och Linn sov), spelade spel och hade det bara allmänt roligt!
Galan var slut vid tio men jag var inte hemma hos Ingvar och mormor förrän cirka halv tolv. Gick och la mig direkt, för jag var ganska trött.
 
Idag red jag Connie och vi hade dressyr. Malin, som jag red för innan, var vikare för Helen och vi hade en evighetsbana där vi skulle lägga in lite olika, lösgörande saker. Connie var lite stel men fick i galopperna. Sista galoppen och traven var hon jättefin!
Nu har jag kommit hem och ska strax ut i stallet, fixa och sedan rida (tror jag).
Snor en bild som Linn tog under galan.



Mobilblogg

Uppdateringen har inte varit på topp, har inte fått tag på någon dator. Jag har varit på HFRK hela helgen och sitter just nu på läktaren och kollar lektion. Red Connie både idag och igår, hon var jätteduktig på markarbetet igår men idag på dressyren var hon lite stel. Igår kväll var det välgörenhetsgala till tio men jag och några andra var här till elva ungefär. Träffade Linn (linn.webrider.se eller ztreliin.se) och Minna (minnaemilia.blogg.se) som under eftermiddagen. Hade riktigt trevligt med dem alla!

Bloggar mer när jag kommit hem.




Busig ponny...

Idag red jag som sagt barbacka på fältet. Rocky var jättefin även idag, blir bara bättre och bättre för varje dag!
 
Jag började värma upp honom med mycket trav och gick sedan över till galopp. Övade mycket på att fatta galopp från både skritt och trav, då han inte var fullt så kvick när jag fattade från trav som jag ville. Efter några gångers övning gick det jättebra! Då gick jag över till lite lydnadsträning, gjorde en massa saker. Övergångar, ökningar, minskningar, halter, ryggningar, skänkelvikningar, volter, öppnor, halvt slutor (haha) och försökte mig även på "piruetter". Eller, ja - det var väl en blandning av volt och bakdelsvändning, hehe. Fin var han i alla fall!
 
Eftersom han var så duktig tänkte jag låta honom få racea lite grand tvärs över fältet. När jag fattade galopp galopperade han några språng och sedan blev han så glad att han började bocka. Jag hann inte reagera och flög av i snön. Jag brukar vara rätt bra på att sitta kvar, men denna gången var jag chanslös, haha. Rocky var dock snäll och stannade kvar. Han tittade på mig som "Vad ligger du där för? Skulle vi inte busa?". Kunde inget annat än skratta åt det - någon gång måste ju vara den första. Jag kom upp med hjälp av staketet och försökte igen. Han gjorde samma sak då - men denna gången var jag beredd och hann få stopp på honom. 
Busiga, goa, sötnöt... ^^



Torsdag, 13/12

Sitter i skolan just nu, är klar med var vi skulle göra på datorkunskapen - alltså fick vi göra vad jag ville. Har suttit och kollat runt på lite bloggar och bloggar själv just nu, haha. Skoldagen idag har varit helt okej - först hade vi lucia på morgonen till typ nio. Sen hade vi fika med pepparkakor och lussebullar, sen hade vi håltimme (skulle egentligen haft lektion då) och sen idrott. Dock var idrottshallen upptagen så vi fick vara i en av de små aulorna. Vi dansade och det var väl helt okej, typ? haha.

Sen hade vi lunch och sen typ en timmes rast. Sista lektionen är datorkunskap, vilket jag har nu! När jag kommer hem ska jag äta lite (så jag får lite mer energi) och sedan ge mig ut i stalle och fixa. Rocky ska ridas idag eftersom han vilar både lördag och fredag. Ska rida på fältet idag också - barbacka med det tredelade, precis som igår. Vet inte riktigt vad jag ska göra ännu, men jag ska finslipa galoppfattningarna (alltid bra att repetera) lite. Byta galopp väntar jag med tills jag har sadel, lättare att ge tydliga hjälper och vara mjuk och stilla. Det är också lättare att sitta kvar om det kommer något litet bocksprång eller en kick.
 
Bloggar nog mer ikväll. Ha en bra torsdag!



Finaste killen

När jag kom hem idag och fixade i stallet var jag ovanligt trött, haha. Kände mig trött i hela kroppen och var inte supertaggad på att rida. Dock slängde jag på Rocky tränset och vi gav oss ut till fältet. Tänkte bara rida genom honom lite, jogga honom så han ändå fick röra på sig. Rockys energi smittade dock av sig på mig - han var himla pigg & glad! Jag behövde bara korta tyglarna för att han skulle höja ryggen och tugga på bettet. Han var otroligt fin hela tiden, lyssnade super och var mjuk och fin i munnen hela tiden. Jag fokuserade mest på högergaloppen då han gärna smygbyter till vänster eller helt enkelt fattar fel. Efter lite repetition blerv han jättefin och fattade rätt utan problem!
Världens finaste Rocky. 



Hissar!

  • Jag måste verkligen hissa min reflexjacka från CRW. Fick den för någon vecka sedan och jag fullkomligt älskar den! Den både skön och håller mig varm, det är också bra att jag kan ha västen under jackan utan problem - det märks inte ens. Jag syns jättebra ute vilket är jättebra, eftersom det blir riktigt mörkt riktigt fort nu. Jag har den alltid när jag rider hemma (på ridsklan har vi ju ridhus) och jag älskar den!
 
  • Mitt nya reflextäcke från Jacson förtjänar också en hiss - det är grymt! Det är mjukt fodrat som gör att Rocky inte blir varken våt eller kall när jag rider. Det är lätt att ta på och av och det sitter bra på honom. När det blåser fladdrar det lite grand, men Rocky bryr sig inte. Det ligger dock alltid still och lämnar därför inte skav. Innan, när jag inte hade det, syntes jag men inte Rocky - men nu syns vi båda två jättebra. 
 
  • Det känns ganska självklart att ha med, men jag bara måste hissa att det snart är jullov! Nästan tre veckors ledighet säger nog ingen nej till. Jag behöver verkligen ha lov nu, det är mycket med skolan och hästarna, såklart. Det är himla skönt att vara hemma på dagarna, för då kan jag rida när det är ljust utan att behöva stressa. Det är alltid mörkt när jag kommer hem och rider nu, det fungerar ju eftersom vi har lampor både vid fältet och i paddocken - men jag kan inte rida ut i skogen. 



Tisdag, 11/12

Idag kom jag hem lite innan fyra. Drack lite varm choklad och gav mig sedan ut i stallet för att fixa och ta in hästarna. När jag kom in åt jag och sedan satte jag mig och tog tag i allt skolarbete. Fick reda på idag att vi har franskaprov imorgon. Duktigt där, ja. Jag pluggade cirka en timme tror jag, sen orkade jag verkligen inte mer, haha. Jag ska faktiskt lägga mig snart, jag behöver sova ut. Det är mindre än två veckor kvar i skolan nu (av riktig skola, alltså) och jag känner verkligen att jag behöver ha lov för att vila upp mig. 
 
Imorgon ska Rocky ridas. Ska rida på fältet då också, både han och jag tycker att det är roligt. Ska försöka öva lite galoppombyten igen - nu har jag gett mig tusan på att det ska gå och då ger jag mig inte förrän det sitter. Om det tar flera månader bryr jag mig inte om - det ska helt enkelt sitta. På torsdag ska jag också rida. Agneta hinner inte hjälpa mig med longeringen och på fredag hinner jag inte rida - alltså får det nog bli fältet då också. Beroende på hur det går imorgon lägger jag upp passet på torsdag. Han vilar som sagt på fredag, lördag också för då är jag inte hemma. På söndag rider jag ut om det är tillräckligt ljust.
För övrigt var skruttponnyn riktigt trevlig idag, uppförde sig faktiskt som en normal, väluppfostrad häst... haha.



Skolan

Har varit lite dålig bloggning de senaste dagarna. Har ett par bra inlägg på gång, men tiden till att skriva klart dem finns inte. Har mycket med skolan, har ett par prov nu de sista veckorna så tiden går för det mesta åt att plugga till dem. Hästarna tar också upp en hel del tid, såklart.
Tisdag idag, riktigt tråkig skoldag. Har visserligen inte så många lektioner, men de vi har är långa och tråkiga... haha. Jag kommer hem lite efter fyra idag och ska ut och fixa i stallet + ta in hästarna vid fem. Rocky vilar så resten av kvällen kommer gå åt att plugga. Hinner jag, slänger jag upp ett inlägg eller två på bloggen senare ikväll.
Clemmie gillar snön i alla fall, så hon får stå för bilden idag.



Blandade känslor

Ja, idag var det blandade känslor gällande Herr Lilleman. När jag tog ut honom imorse kom en snöplog (typ en traktor) som Rocky har sett ungefär sådär tre miljoner gånger innan, den körde förbi när jag skulle släppa ut honom. När den körde förbi blev han galen, reste sig och sprang iväg. Eftersom han reste sig var jag tvungen att hoppa undan - och tappade då grimskaftet vilket resulterade i en lösspringande häst. Han trodde att han hade hamnat i hagen, men så fort han märkte att han inte gjort det vände han och kom tillbaka. När jag väl släppte honom i hagen bockade han hela vägen till höet... damp.
 
När jag kom hem från skolan gav jag hästarna lite hösilage i hagarna eftersom marken är täckt av snö. Sedan mockade jag och fixade allting i stallet och tog sedan in Rocky som var otroligt fjäskig, haha. Jag var inte fullt så glad mot honom som jag brukar så han fick lite halvpanik. Han slickades, puffade mjukt på mig, var onödigt lydig, gapade när jag tränsade utan problem och hade huvudet stilla tills jag knäppt alla remmarna osv. Jag red på fältet idag också, det var mörkt ute så det är tur att där finns lampor (eller ja, det finns en stor). Jag började mjuka upp honom i skritten, gjorde en massa lösgörande saker med honom. Skänkelvikningar, fram och bakdelsvändningar, ställde honom åt båda hållen, gjorde halter och ryggade. Fokuserade på att han skulle lyssna på alla mina hjälper. När jag var nöjd gick jag vidare till traven och gjorde samma sak. Han var pigg och lyhörd, så sedan gick jag över till galoppen. Han hade en fin form och jobbade på bra. Sedan skrittade jag honom ett tag och sedan började jag jobba på riktigt. Traktorn körde förbi två gånger och han dampade lika mycket båda gångerna, men jag gör ingen stor sak av det för då tröttnat han också till slut. Idag hade jag bestämd att galoppfattningarna skulle sitta perfekt, inget annat.
Han var jätteduktig! Hade en otroligt härlig inställning och steget ska vi inte ens prata om! Han längde på steget och gav ett riktigt bra stöd i bettet utan att ta det och dra iväg eller hänga fast i det. Det var mycket häst att rida idag och han blev riktigt, riktigt jäkla fin! Galoppfattningarna gick super - min ponny kan om han vill! 
 
Omöjligt att vara sur på honom...



Glad ponny i snön

Som sagt drog Agneta av Rockys skor + slipade till hovarna idag. Han var jätteduktig om man jämför med hur han var när han skoddes första gången. Då var han nervös, steppade runt och ville inte att hovslagaren skulle hålla i hovarna på honom. Dock blev han lugnare till slut - men idag var han lugn och fin nästan hela tiden!
 
Igår var Ingvar och mamma i stan (med Ingvars bil) och handlade - med hem kom då ett reflextäcke från Jacson och reflexer till benen. Jag red med ländtäcket idag och det fungerade toppen! Det var mjukt fodrat inuti så Rocky frös inte, det var också lätt att ta på och av - och vi syntes på lång väg!
Jag red på fältet och både jag och Rocky tyckte att det var jätteroligt! Rocky var fin för det mesta men kunde helt plötsligt lägga in ett bocksprång eller försöka springa iväg. Helst ville han nog galoppera runt som en galning hela tiden - men han fick nöja sig med lite race, haha... Jag tränade mycket på övergångar och galoppfattningar. Han tyckte det var lite jobbigt i snön - men oj, vad fin han blev!
 
Det var också otroligt skönt att slippa styltor, det tyckte nog både han och jag. Mamma tyckte dock att det var för kallt och blåsigt för att gå ut, så hon fotade från huset... 



Söndag, 9/12

Idag släppte vi ut hästarna vid åtta och jag fixade allt i stallet. Jag gick in igen när jag var klar, men jag och Agneta ska ta in Rocky vid tio idag. Agneta ska hjälpa mig dra av skorna, eftersom det är så mycket snö är det bättre om han går utan skor tills han ska skos nästa gång. Efter det ska jag rida på fältet, får se om jag lyckas dra med mamma ut så hon kan fota oss. Sak bli roligt att se hur han är på fältet, jag tror att han kommer älska det. Jag har ridit lite på ett mindre fält, men detta är större så idag kan jag verkligen rida.
 
Ha en bra söndag!



Rubrik?

Kom inte på någon passande rubrik, har varit lite snurrig hela dagen. När jag och mamma var på väg till ridskolan i förmiddags händer det som inte får hända - vi krockar med en annan bil. Vår gamla stackare till bil fick sig en rejäl smäll men ingen annan blev skadad. Vi var inte långt hemifrån så jag gick hem, men någon ridning blev det inte. Vi får se hur det blir med bilen, men tack och lov att ingen blev skadad. Nu har ni i alla fall en förklaring till min frånvaro, hehe. Jag hade ju ett tidsinställt (med ganska passande ämne) som kom upp tidigare idag och jag ska försöka blogga lite mer senare ikväll. Hej så länge!



8. En sak som aldrig får hända!

Ojdå, finns nog mycket som verkligen inte får hända. Något av det värsta som skulle kunna hända är att någon i min familj råkar ut för något. Sen skulle det inte vara så roligt om Rocky skadade sig. Något litet sår här och där gör inget, för det är sådant som händer - men något lite mer allvarligt är jag riktigt rädd för. Min största rädsla (inom var som kan hända, då) är att han skadar sig rejält och blir halt. En stukning är ju också reativt lätthänt, men det läker ju. Jag kommer fortfarande ihåg i detalj var som hände med Timon och det kommer jag alltid göra. Det sitter djupt, inristat på något vis. Jag kommer ihåg när Connie kommit hem från betet. Hon hade ett litet sår på benet som var svullet, så Åsa bad mig kyla ner benet. Det var verkligen hemskt. Connie var ju inte allvarligt skadad eller så, men det var själva grejen, liksom. Jag fick panik, fick verkligen anstränga mig för att inte bryta ihop. Connie förstod nog inte riktigt vad jag höll på med - och inte jag heller, haha. Men själva situationen var så lik, så lik den kvällen när en stor del av mig och mitt liv förstördes
 
Men sedan är det ju många saker som jag verkligen inte vill ska hända, vissa större och vissa mindre. Men jag är en sådan person som helst inte pratar om vad som kan hända. Självklart vet jag vad som kan hända och struntar inte i det, men jag undviker det gärna så gott det går. Är olyckan framme är den det - kan man ta tag i det.



Finaste lilleman

Idag red jag vid tolv-halv ett och det fick bli en tur i skogen. Jag tog av martingalen idag för han tycker om att kunna röra på huvudet. Han var pigg & glad hela turen - tills jag började ställa lite krav på honom, haha. Jag hittade ett jättefint ställe som var perfekt att galoppera på, en ganska kort raksträcka. Jag red förbi den både på fram och tillbakavägen, så när jag var på väg hem red jag där lite grand. Jag fokuserade på galoppen eftersom han är mycket roligare att jobba ute och galoppen blir helt enkelt lättare att jobba i när han bjuder bra. Han var som sagt pigg, men lyssnade bra ändå. Jag fattade galopp från halt eller skritt (såklart blir det några travsteg, men jag håller ju på att lära honom) galopperade den sträckan och försökte ha honom samlad och mjuk i munnen. När sträckan slutade bröt jag av och gjorde sedan halt och efter det framdelsvändning. Sedan fattade jag ny galopp, och så höll jag på ett tag. Rocky var pigg och tyckte allt förutom avbrotten var roligt, hehe.
När jag red hemåt hittade jag ytterligare en superbra galoppsträcka - en mycket, mycket längre. Jag gjorde samma sak där och fattningarna blev efter ett tag grymma! Jag kunde fatta från både halt och skritt och han lyssnade direkt. Duktig ponny!
Eftersom han gick så fint i galoppen provade jag lägga in lite byten. Han kan byta och har någon gång gjort det när jag faktiskt bett honom om det. Jag kämpade ganska länge, haha - han var lika envis som jag men något byte fick jag till. De flesta gångerna var bakdelen en bra bit från marken - men han bytte i alla fall!
 
Lite bilder jag tog på honom idag, söt ponny eller vadå?



God morgon

God morgon alla bloggläsare! Fredag idag, otroligt skönt även om man varit hemma nästan hela veckan... Jag mår betydligt bättre idag, fortfarande dunderförkyld med en hel del huvudvärk emellanåt, men som sagt - mycket bättre! Idag hjälpte jag till med utsläppet vid halv sju och sedan gick jag in och la mig på soffan. Somnade om och sov till nio, ungefär. Jätteskönt, jag älskar min gosiga filt och att ha Maya bredvid mig gör det inte sämre.
Just nu sitter jag och kollar på lite bloggar, mumsar på min ostmacka och dricker O'boy. Mys! 

Ska försöka plugga lite idag, orkar jag ska jag rida ut en runda och ikväll ska jag och mamma ha filmkväll. Självklart kommer bloggen uppdateras, bättre än de två förgående helgerna då jag haft fullt upp. Denna helgen ska jag bara vila upp mig inför nästa skolvecka som innehåller ett par prov, vilket ger ganska mycket tid åt bloggen. Något speciellt inlägg ni vill ha? Kommentera!



Torsdag, 6/12

Idag mådde jag inte bra under morgonen/förmiddagen men jag slängde i mig ett par tabletter för dag hade jag gett mig tusan på att rida. Han har vilat sedan i söndags, så energi räknade jag med att han skulle ha...
 
Eftersom han inte har varken snösulor eller broddar ännu red jag där jag vet att underlaget är bra. Han brukar vara fjantig i början när jag rider ut (ibland i paddocken också) och titta på allting. Lite hästätande monster ser han gott om, men idag var det inte så farligt. Eller, njae - men på ett annat sätt. Han brukar gå och titta på allt vissa dagar och då går det inte fort - men idag var det minsann fart i honom. När han tyckte något var läskigt var det dock väldigt läskigt, haha. Jag gör helt enkelt så att han ignorerar honom och rider förbi som ingenting, Förstorar inte upp det, då bryr han sig inte heller (för det mesta). Som sagt, han var pigg redan från början och det kändes som att jag satt på en kanonkula eller något. Jag skrittade ganska mycket i början eftersom han har vilat ett tag och jag har varit och fortfarande är rejält förkyld. Han är ganska söt när han går och pratar lite grand - jag tror han pratar med sig själv, men när jag skrittar liksom trippar han med b-ponny steg och emellanåt kommer det något litet pip eller så frustar han - och skakar på huvudet. Han vet verkligen inte riktigt vad han ska göra med energin, för han han förstått att han inte kan sticka med mig, haha. 
 
Jag travade och galopperade lite grand, travade och skrittade mest. När jag galopperat honom en sträcka och han blev lite väl pigg gjorde jag halt för att liksom kolla läget. Självklart blir han helt galen och näst intill exploderar, haha. Nejdå - inte riktigt, men tjurig blev han. Jag hade tänkt göra halt och sedan fatta ny galopp, men eftersom han vägrade stå still blev det inte riktigt så. Han steppade runt, ruskade på huvudet, reste sig och var allmänt jobbig, haha. Dock gav han efter till slut eftersom jag själv är otroligt envis, och då fick han galoppera lite till för att jag skulle ha en glad ponny resten av turen... 
 
När vi kom tillbaka hade det hunnit bli ganska mörkt och jag ville inte släppa ut honom igen. Jag borstade honom och gav honom lite hö att mumsa på när jag fixade hans box, fyllde på vatten och fixade maten. Sedan ställde jag in honom och fixade resten + tog in de andra hästarna.
(gammal bild)



7. Alla hästar i stallet

Jag skriver då om hästarna här hemma, de på ridskolan (eller ja, de flesta) kan ni hitta här.
 
 
Star of Hope "Hoppan"
Sto, 2000
Hoppan är en otroligt fin häst och det vet hon själv. Hon älskar att visa upp sig i hagen, för det mesta genom sin ökade trav. Tyvärr har hon en skada i benet (?) som gör att hon inte kan ridas. Det är synd eftersom hon är riktigt fin - men istället får hon superfina föl! Hon är väldigt speciell och har en rolig personlighet. Något av det bästa med henne är att hon är himla pratglad - alltid när man går förbi henne eller hälsar på henne pratar hon. Ibland gnäggar hon högt och tydligt, men för det mesta gnäggar hon lite lågt, haha.
 
 
Nitendo
Hingst, 2012
Nitendo är det charmigaste, snyggaste och trevligaste fölet jag träffat! Har inte träffat så många föl, men han är verkligen speciell. Trevligare än många vuxna hästar också, haha. Han är väldigt nyfiken men också ganska försiktig - dock tar nyfikenheten över för det mesta, haha. Han är riktigt vacker och precis som sin mamma vet han om det - och älskar att visa upp sig. När jag rider och de går i hagen bredvid paddocken brukar han springa med - ibland visar han också upp lite bocksprång, haha.
 
 
Fjällma
Sto, 1981
Världens goaste Fjällma. Hon är verkligen den snällaste, mysigaste och goaste hästen som finns. Hon kan stå och mysa och pussas i timmar och älskar att bli ompysslad. När man kommer på morgonen är hon alltid den som säger god morgon först, längst och högst. Hon pratar tills hon får uppmärksamhet, haha. Dock är hon ändå pigg & glad - när de andra hästarna springer och busar hänger hon också på! Agneta har haft Fjällma ända sedan hon var 5 månader gammal och när hon var yngre användes hon till körning och även ridning. Hon är elitpremierad och har en del avkommor som också lyckats - men nu lever hon lyckligt liv som pensionär, haha!
 
Rocky skippar jag, för honom känner ni ju redan!



Inspiration

Jag satt igårkväll och i morse och tittade på hoppningen i Globen som sändes i helgen. Blev himla inspirerad, jag älskar att titta på hoppning för jag blir själv motiverad och peppad. Mitt mål är kanske inte SM, OS eller VM, precis - utan just nu är det helt enkelt att lära känna Rocky och hitta knapparna. När vi känner varandra väl kan jag börja hoppa på riktigt - just nu har jag egentligen bara markarbete med honom, för jag känner mig inte redo att hoppa ännu. Jag är inte rädd, men jag vill inte hoppa honom utan att känna honom - han blir lätt stark och jag vill inte att det ska bli en dragkamp mellan oss. Rocky har både tränat och tävlat hoppning och hos sin förra ägare har han hoppat enstaka hinder på 1 meter och bana på 80 cm. Jag har som sagt hittills endast tränat markarbete eftersom det är grunden i hoppning. Jag tränar mycket med bommar och jag har "sockerbitar" - samt några tjockare bommar som jag lagt ihop till ett slags titthinder. Sockerbitarna har jag hoppar cirka 50, tror jag det ligger på - men det är svårt att säga eftersom han hoppat ganska högt över. Första gången jag hoppade honom la jag upp en bom på staketet så i mitten var den nog cirka 70-80 centimeter. Rocky hoppade dock väldigt högt över, så jag vet ju lite hur han hoppar.
 
Sen är det ju det här med kontrollen, haha. När jag "hoppar" blir han så glad att han inte riktigt tänker. Ibland stänger han ute mig helt och bara springer runt och ibland drar han nästan mig ur sadeln tills jag får stopp på honom. Vi ska först lära känna varandra nu och sedan fokusera stenhårt på markarbete. En massa övningar tills jag känner att det går bra - och sen kan jag börja hoppa på riktigt. Han kommer inte gå lika hårt nu i vinter eftersom underlaget blir mycket värre, men till våren ska vi jobba stenhårt och eventuellt kan vi komma ut på någon tävling (då snackar jag typ 40-50 cm) till sommaren. Jag kommer ta det lugnt, vi har gott om tid - så varför stressa? Rocky vet vad han gör och jag har hoppat mycket, men grejen är att vi ska lära oss att hoppa med varandra - som ett team. Han ska inte köra race och hoppas på att det dyker upp lite hinder då och då, och jag ska inte behöva sitta och dra i tyglarna hela tiden. Vi ska bli ett team, vi ska hoppa tillsammans.
 
Jag har ju skrivit det innan på bloggen, om bett. Just nu rider jag för det mesta på stångbettet eftersom han trivs bäst med det. Han gillar inte det tredelade eftersom det inte ligger still i munnen på honom och då vill han inte ta stöd. Jag har inte ridit på stångbett alls innan jag fick Rocky men rider jag med en mjuk hand fungerar det bra. Ska jag rida lite lugnare i paddocken eller bara skritta ute i skogen brukar jag ha det tredelade för att variera lite grand - även när vi longerar honom har vi det tredelade. Det brukar fungera bra om jag dagen efter sätter på stångbettet och rider lite mer "ordentligt".
Sara hade samma problem när hon fick Jonte och provade ganska många olika bett. Han var stark och drog iväg med henne, ungefär så som Rocky gör. Ett tag red hon med ett pessoa, som är väldigt skarpt. Jonte fick dock skav av det i mungipan så det fungerade inte. Nu rider hon för det mesta med ett pelham och det fungerar bra. Jonte är dock mycket starkare än Rocky - jag har ridit Jonte och han är verkligen stark som en oxe. (haha, lite roligt att hans stjärntecken är oxe) Jag ska se om Rocky är lika stark när jag hittat knapparna, då ska jag prova ett full cheek eller eventuellt ett pelham/baby pelham.
Är det annars några av er läsare som har samma problem och vet något bra bett? 



Onsdag, 5/12

Jag är sjuk idag också, förkyld och har feber. Idag har inte febern varit sådär jättehög, men nu mot eftermiddagen/kvällen har den börjat stiga igen. Har tagit några piller och ska strax ut och fixa i stallet + ta in hästarna. Agneta var snäll och släppte ut min grislåtande vildhingst imorse och det gör hon imorgon också. Jag sov ganska länge idag, vilket var jätteskönt - det har jag inte kunnat göra på länge. Antagligen får jag stanna hemma från skolan imorgon också, på fredag vet jag inte ännu men jag kommer i vilket fall som helst inte orka med lucian på ridskolan. Vi har sen träning på fredagkväll och sedan rider jag lördag förmiddag - och lucian är på kvällen, alltså får jag stanna hela dagen för att sedan skynda hem, fixa allt i stallet och ta in. Det kommer jag aldrig orka, så tyvärr blir det ingen lucia för mig - någon annan lycklig tjej/kille för rida min prinsessa istället.
 
Ikväll ska jag och mamma äta god middag och sedan mysa lite framför tv:n, haha.
Har fixat ett tidsinställt till senare ikväll, så håll koll. Ha en bra onsdag!



6. Favoritbilder jag tagit

De två översta bilderna har jag tagit med Hannas systemkamera, de andra två med Linns systemkamera och de två sista med min egna digitalkamera.
 
 
Visserligen grått & tråkigt ljus på de här bilderna, men jag är nöjd med dem ändå.
 
Min kamera - den kan om den vill och den tycker om ljuset! (haha)



Sjuk... igen

Jätteroligt att jag idag vaknar cirka två på natten med världens dunderförkylning - och inte kan somna om. När väckarklockan ringde kom jag ändå knappt upp ur sängen. Ut i stallet och släppa ut hästarna, var värre när jag kom tillbaka så jag fick vara hemma idag. Har egentligen idrottsdag idag, så jag missar i alla fall inte något i skolan. Dagen hittills har gått till att ligga i soffan med Maya, har lyckats sova ett par timmar så just nu mår jag lite bättre.
 
Nu ska jag plugga lite inför kommande prov och sedan dricka lite varm choklad för min stackars hals. Sen får jag slänga i mig några piller för att sedan släpa mig ut i stallet och fixa allting + ta in hästarna. Jag får se sen om jag orkar med bloggen lite grand.
Jag vill verkligen inte bli sjuk igen, det hinner jag inte. Usch.
Åh, jag vill ha sommar - nu!



Casanova

Lite bilder Sara tog med mobilen när jag red Casanova i lördags. Ingen vidare bra kvalité, men de är bättre än inget. Överlag är han en fin ponny, han har lite svårt att ta tag i bettet - men det kommer! Han kämpade på bra, men när det blev för jobbigt eller när jag inte hade tillräckligt stadig hand flög huvudet upp och han tog bettet. Galoppen var nog svårast, för då blev det väldigt jobbigt, tyckte han. Vänstergalopp blev det knappt någon för han bara drog och sprang. Högergaloppen gick lite bättre, efter hand tog han lite stöd i bettet. Det var ju första gången jag red honom, jag vet faktiskt inte om jag ska ha honom nästa vecka. Ska jag det är det en rejäl utmaning, men det är alltid kul! 
 

Drar tyvärr upp händerna på denna bilden...

Haha, och såhär såg det ut ibland...



Måndag, 3/12

Ja, nu var det måndag igen - om exakt 3 veckor är det julafton! 
Det har snöat nästan hela dagen idag. Skoldagen gick fort även om jag inte känt mig helt 100 idag. Vaknade vid fyra imorse och mådde dåligt, somnade sedan om och när jag gick upp mådde jag bättre. Hade halsont och huvudvärk, men gick till skolan ändå eftersom jag inte hade feber. Under dagen blev det dock värre igen och när jag slutade mådde jag inte alls bra. Satte på mig hörlurarna på bussen och somnade... haha. Sov nästan hela vägen hem till mig och när jag vaknade mådde jag bättre igen.
Jag fikade lite grand och sedan gick jag ut i stallet. Jag orkade ärligt talat inte rida idag, och underlaget var inte det bästa i paddocken ändå. Det var för mörkt för att rida ut så jag fixade stallet direkt. Blev dock klar ganska tidigt så jag hämtade Rocky och busade lite i paddocken med honom. Han var jätteduktig och tyckte det var jätteroligt!
 
Just nu har jag lite huvudvärk och halsont, förhoppningsvis blir det bättre. Ha en bra måndag, alla bloggläsare!
Åh, vad fin han är. Smälter lite varje gång jag ser honom...



5. Det här är jag bra på

Oj då, det var svårt... Känns konstigt att sitta och skriva det själv - för mig är det ju andra som ska påpeka det. Jaja, jag försöker ändå. ^^
 
- Jag tycker själv att jag är ganska bra med väldigt olika typer av hästar. Det har jag ju såklart ridskolan att tacka, men jag har inte större problem med en speciellt typ av häst. Jag kan rida heta hästar, "sega" hästar, dragiga hästar, springiga & stressade hästar, osäkra hästar... ja, ni förstår vad jag menar. Jag är bra på att anpassa mig efter hästen jag rider, tror jag i alla fall. Jag själv känner ju så - men sen har alla olika åsikter och synpunkter. Det märktes i alla fall ganska tydligt när jag provred lite olika ponnyer, jag kunde variera sättet jag red på efter hästen. Var det en lite okunnig häst var jag tydlig men mjuk, och var hästen lite "jag-gör-väl-vad-jag -vill" kunde jag vara mjuk och följsam men ändå liksom visa vem det var som bestämde. Samma sak på ridskolan, jag rider ju mest Connie - men när jag rider andra hästar rider jag inte dem som jag rider Connie, liksom. Vilgot, t.ex. är ju en mycket mindre ponny - i alla fall om man tänker på steget och egentligen självförtroendet. Vilgot behöver en lugn, stadig men mjuk ryttare som visar tydligt vad han ska göra. Roy har gott om självförtroende och det kan jag också anpassa mig efter. Han är tuff och tycker ibland att han kan göra som han vill, då får jag visa honom att han faktiskt inte kan gå runt och bara strunta i mig. Jackson (har inte skrivit så mycket om honom, men jag red honom ett tag) är en lite yngre ponny, och behöver en tydlig, stadig och trygg hand. De första gångerna jag red honom hade jag nästan bara ridit Timon, så jag var inte alls hemma och visste inte vilka knappar jag skulle trycka på. Jackson var ung, ny, lite stessad och allmänt osäker. Jag kände honom inte och när jag först skulle galoppera stack han, jag som bara suttit på Timon visste knappt vad jag skulle göra - men jag läste det. Uthyrningen var nog på 4 dagar, och på dem dagarna gick jag och Jackson från att han stack med mig så fort jag skulle galoppera, till att jag kunde ha honom i samlad galopp och att han kände sig trygg.
 
Haha, kommer inte på mer just nu...



Uteritt, 2/12

Idag vaknade jag och Sara vid åtta, hade ställt klockan för att vi skulle ta ut hästarna. Dock var hästarna redan ute när vi kollade ut genom fönstret, men vi kunde ändå inte somna om. Istället gjorde vi pannkakor och efter det gick vi ut i stallet och fixade allting. Lite innan två kom Saras mamma med Jonte och vi gav oss iväg ut i skogen. Rocky var övertaggad och i början skyggade han för allt. Det släppte dock efter ett tag, och Jonte & Rocky blev jättebra kompisar! Vi red en runda på cirka en timme, men vi skrittade och travade bara - dels för att det var ganska mycket snö, och dels för att det var första gången Jonte var här och vi visste inte hur någon av hästarna skulle reagera. Rocky tyckte dock att vi gott kunde galoppera - så det blev några galoppsprång. Men han lyssnade bra ändå, och annars var det inte några problem. Lite busig var han, sparkade bakut och reste sig - men sån är han, och han är ju bara en bebishäst... Han var förövrigt mjuk och fin i kroppen idag, jag kunde böja och ställa honom och han gav ett bra stöd i bettet. Ökad trav har han också visat att han kan... haha.
 
Lite bilder mamma tog.
Min snygging...



Failbilder från idag

"Ojdå, dampar Jonte?"
"Det kan jag också!"



Dålig uppdatering

Riktigt dålig uppdatering nu i helgen, har fullt upp hela dagarna. 
 
Igår fick jag skjuts hem av mamma, åt på vägen hem och begav mig ut i stallet firekt när jag kommit hem. När jag fixat klart allt körde mamma mig till Sara, och vi åkte direkt till där hennes häst Jonte står. Vi red honom i ridhuset och han var ovanligt stark, haha. Drog med både mig och Sara, men stundvis var han fin.
När vi kom hem åt vi och sedan kollade vi på film. Vi var dock pigga efter det, så vi spelade Wii (haha) till typ tolv, sedan gick vi och la oss.
 
Idag åkte vi till ridskolan lite innan elva, var där elva och jag skulle rida. Tyvärr inte Connie, utan Casanova - en utav ridskolans nya ungponnyer. Helen har haft svårt att hitta ryttare till dem, så hon tyckte att jag kunde prova honom. Han var väl helt okej, för det mesta var han mjuk och fin med helt plötsligt flög huvudet upp och han drog iväg. Ingen ny favorit, kanske - men det kan inte alla vara. Det är i alla fall roligt med nya hästar ibland, han är ju en utmaning och det är alltid roligt. För övrigt är han otroligt söt!
 
Vid tre hade vi luciaträning (på ridskolan) och när den var slut hämtade Ingvar oss. Vi åt på vägen och sedan kom vi hem och fixade allt i stallet & tog in hästarna. Det snöade ganska mycket så det var hårt i paddocken - så jag skrittade barbacka lite grand. Fokuserade på att Rocky skulle vara lyhörd för hjälperna och bli lösgjord. Han var fin, och när jag skrittade av gjorde jag det på en gräsplätt som var mjuk. Han var pigg så jag travade lite, och han blev så glad att han körde på galopp istället, hehe.
 
Nu på kvällen har jag och Sara tittat på film och ätit Ben & Jerrys - mys på högsta nivå! 
Imorgon väntar en jätterolig dag eftersom Saras mamma ska köra upp Jonte och vi ska rida ut i skogen.
Bild på söta Nova tagen från ridskolans hemsida, den är fotograferad av Kajsa Berglund.



RSS 2.0