Finaste Rocky

Idag red jag när de andra hästarna hade fått komma in. Rocky har varit riktigt sådär extra glad och pratig de senaste veckorna och det var han även idag. Jag fixade honom men idag skippade jag sadel, och sedan satt jag upp (med hjälp av staketet). Han har gått grymt bra de senaste gångerna i paddocken så idag tänkte jag bara rida genom och känna på honom.
 
Jag red som sagt i paddocken, det var mörkt så jag kunde inte rida ut. Eftersom vi har belysning fungerar det prima! Det regnade hela dagen igår och idag var det typ storm, så paddocken var lite slafsig på sina ställen men det gjorde inte så mycket. Jag skrittade fram honom lite grand och han var riktigt pigg och glad. När jag började med "Ruter Ess" var han riktigt fin och samarbetsvillig. Han var mjuk i kroppen och kändes allmänt fin. Jag började trava ganska fort och även där gick han framåt fint och gav ett jämt och fint stöd på bettet nästan direkt. Jag fick dock jobba ganska mycket med benen då han inte riktigt kan balansera upp sig när han väl kommer ner i en form han tycker om. Då och då blev det lite tokigt så då hoppade han sockerbitarna, haha. Ska bli riktigt roligt att börja hoppa honom sen! För det mesta gick det bra och jag bytte varv och det gick lika fint där, trots att höger varvet är svårare. Han fick ett jäkla fin steg när han kom igång, han var farmåt och väldigt positiv och försökte verkligen hela tiden. När jag kände mig nöjd med volten gick jag ut på spåret och lät honom trava ut i båda varven. Emellanåt blev han lite pigg med han blev riktigt, riktigt fin! Sedan skrittade jag av honom, jag hade inte ridit så jättelänge men jag skrittade ändå av ganska länge.
 
Det var riktigt roligt att rida idag, och även att hantera och mysa med Rocky! Han var riktigt go och trevlig hela tiden och då bli allt mycket roligare. Trots att det inte alltid går som på räls och att det blir lite missar då och då, är jag himla nöjd med honom. Han försöker och mer än så kan jag inte begära. Det kommer såklart efter hand och vi kommer kunna bygga på i små steg. Det viktigaste är att vi hr roligt och det märks på Rocky hur glad han är, då blir jag också glad och allting blir roligare och går faktiskt bättre!
Kass mobilbild, men nu börjar han bygga muskler. Dock har han fortfarande lite för mycket mage, men det jobbar vi bort. Fina Lilleman! ♥



Bloggtävling

Jag är med och tävlar om ett Dyon träns, i samarbete med Cheval och bl.a. Caroline Bågfeldts blogg.



Lilla hjärtat ♥

Saknar dig så mycket, lilla finaste prinsessan. 



Onsdag, 30/1

Imorse regnade det jättemycket och det var slafsigt och lerigt i hagarna, så vi släppte inte ut hästarna. Jag kunde därför ta det lugnt och mysa i soffan innan jag fick skjuts till skolan. Första letkionen var teknik och vi skulle ha genomgång, så vi fick ta med godis. Bra början på dagen helt enkelt!
 
Jag gick bara till tolv, vi äter typ kvart över tolv på onsdagar så jag fick äta på vägen. Vi skulle på någon sak i Helsingborg så jag slapp vårt dryga dubbelpass i matte på eftermiddagen, haha. Vi kom hem vid fem och då gick jag ut i stallet och jag och Agneta hjälptes åt med stallen, sedan fick hästarna komma in. Dock tog vi av Rocky broddarna innan vi släppte in honom i boxen, det är inte lönt att han har dem nu när det inte är någon snö och knappt någon is. Agneta hade släppt ut hästarna vid två, så de fick vara ute i alal fall halva dagen. Imorgon är vi inte helt säkra på hur vi gör eftersom det typ skulle bli storm. Vi får se helt enkelt!
 
Nu ska jag ta tag i pluggandet, igår kväll var jag duktig och pluggade nästan hela kvällen! Haha... ^^



Nytt för 2013

Det är lite nytt detta året, vi bor ju på gård och det är mycket som händer, färmst kring hästarna. Förhoppningsvis ska jag och Rocky tävlingsdebutera, i alla fall ska vi utvecklas som ekipage. Nitendo blir stor kille och till hösten ska han och några andra unghästar löshoppas. Jag längtar något sjukt till sommaren, mer än vanligt! Nitendo, Emilio och Noak ska gå på samarbete och även några andra unghingstar (har jag inte helt fel för mig kommer någon valack också) i den enorma sommarhagen. I de lite mindre hagarna eller de "vanliga" kommer några ston med föl - hur mysigt?
 
Rocky ska inte gå på sommarbete, inte som det ser ut just nu i alla fall. Han får nog gå i de hagar som är lite nerbetade för han blir tjock väldigt lätt och det vill vi inte, haha. Förhoppningsvis kan vi hålla igång honom hela sommaren. Eventuellt ska Sara komma med Jonte några dagar. Vi har börjat planera ett litet eget ridläger här hemma och det hade varit jättekul! 
 
Lite innan påsklovet kommer Hoppan åka iväg till ett stuteri som vill avla på henne. Agneta vill ha kvar Nitendo och Hoppan mår bäst när hon får gå med föl. Hon blir lite knasig i huvudet och kan knappt äta något utan att bli tjock om hon inte har föl, så det blir helt enkelt bäst för Hoppan så. Blir hon dräktig kommer hon nog inte tillbaka förrän i slutet på året eller början på nästa år. Därför ska Nitendo flytta till Hoppans box (fölboxen) och Rocky ska flytta till den Nitendo står i just nu. Den är större än den Rocky har nu så det kommer nog bli jättebra!
 
Under påsklovet ska Sara eventuellt komma med Jonte och eftersom det då finns en box ledig ska Jonte nog sova här några nätter. Hoppas han kan komma - det hade varit sjukt roligt! Jonte och Rocky går jättebra ihop, de är som bröder, haha.
 
Lute kort om vad som eventuellt kommer hända i år. Såklart är inte allt spikat men vi håller på att planera lite kring det. Sommarbete är klart sedan innan, men inte hur Rocky ska gå. Som det ser ut just nu ska han som sagt gå i de hagarna med lite mindre gräs men ändå gå ute dygnet runt.
Vi får helt enkelt se, men 2013 kommer nog bli ett grymt år!
 



Något av det värsta som finns..

.. enligt mig är slask, när det är isigt och allmänt grått och trist. Som nu. ^^
 
Idag var dagen i skolan ganska lång, haha. Vi går till tre (som vi gör nästan alla dagar) men vi har himla långa lektioner. I alla fall gick nästan en timme av en och en halv timmes NO bort eftersom vi pratade så länge. Det var i alla fall skönt! När jag slutade hämtade Ingvar mig och vi fikade. Sedan åkte vi och köpte lite godis till imorgon. Det skulle vi tydligen ha med oss på tekniken, vi skulle göra någon sak och då skulle vår lärare snacka typ en hel lektion och då fick vi ta med godis. Sedan åkte vi i alla fall hem och jag gick ut i stallet, fixade klart allt och sedan tog vi in hästarna. Nu sitter jag och bloggar, vi ska strax äta.
 
Senare ikväll kommer jag nog plugga lite. Jag ska försöka hinna blogga för jag har en massa idéer i huvudet som måste få komma ut. Det känns som att jag dödar en efter en med att plugga... Haha, men jag får göra det bästa utav det. Det är Hollywood Fruar ikväll som jag och mamma självklart ska titta på och jag tror faktiskt att jag går och lägger mig efter det. Har varit ganska trött hela denna veckan så jag ska föröska sova ut. Det slutar väl vid tio och jag har inte somnat förrän vid elva, halv tolv de senaste dagarna.
 
Ha en bra dag alla fina bloggläsare!
Bild på Lilleman från i söndags när han hade sånna dära' hemska hästätande traktorer på gårdsplanen, alldeles utanför sin box... haha.



Måndag igen

Hej på er!
Förlåt för dålig bloggning idag och även igår. Har som jag skrev igår en himla massa att göra.
 
Idag fick jag skjuts hem och åt påvägen hem. Gick direkt ut i stallet och gav hästarna lunch höet. Mamma brukar göra det vid 12-13 men eftersom jag kom hem lite innan två kunde jag ändå göra det. Sedan fixade jag stallet och efter det tog jag in Rocky och fixade honom. Klockan var halv fyra exakt när jag skrittade iväg och när jag kom tillbaka var hon (cirka) halv fem. Duktigt där, haha! Rocky var i alla fall duktig idag också. Mjuk och fin i kroppen men emellanåt blev han lite stark nu. Han är lite mer att hålla i nu när han bygger muskler. Jag skrittade mycket idag men det blev även lite galopp intervaller. Eftersom han lyssnade så fint provade jag byta galopp, han sparkade bakut men bytte. Han tycker att det är jobbigt men försöker verkligen ändå, fina guldponnyn!
 
När jag kom hem släppte jag ut Rocky igen och gick in och åt kvällsmat. Vid sex gick jag ut igen och vi tog ut hästarna. Sedan dess har jag bara kollat bloggar och pluggat lite svenska. Ha en fortsatt bra dag!



Häst, häst och återigen häst.

Ja, som rubriken lyder jag dagen bestått av nästan bara hästar. Jag gick upp vid nio och åt frukost, vi släppte ut hästarna lite innan tio och sedan körde vi till Christel, Agnetas dotter. Det är hemma hos Christel som tävlingshästarna och Nitendos bröder Noak och Emilio står. Vi släppte ut Emilio och Noak och sedan borstade vi och bytte täcken på stona. Jag fixade Chanel och Agneta Corzika och sedan gick vi ut med dem. Vi gick en runda på lite mer än en timme med dem, först på en stig där ganska många gick, och sedan inne i skogen. Det var jättemysigt och fina Chanel var jättesnäll. Jag är ju inte riktigt van vid så stora hästar, jag tyckte att Chanel, som är cirka 1,60 var stor men då är hon ändå den minsta i stallet. Corzika som är dotter till Chanel, är cirka 1,70 och valackerna är riktigt stora, haha. Noak är (han är bara mätt hemma sålänge eftersom han kanske fortfarande växer...) nog 1,80 och Emilio är nog runt 1,70. Dem är ju snälla i alla fall!
 
När vi kom hem vid ett åt jag och mamma lite grand och sedan gav jag mig ut i stallet här hemma. Jag tog in Rocky och fixade honom och sedan red jag ut en runda. Det hade varit milt väder hela dagen men just då blev det typ snöstorm, haha. Rocky var pigg men lyssnade bra ändå så trots vädret var det mysigt! Sedan fick Rocky stå inne när jag mockade hans box och fyllde på vatten, sedan fick han komma in och jag fixade resten av stallet. Sen kom Agneta ut och vi fodrade och sedna tog vi in de andra.
 
Nu har jag nästan precis kommit hem. Jag sitter just nu och kollar på bloggar och fuskar med lite godis, haha. ^^
Snart ska jag och mamma kolla på Ponnyakuten och sedan ska jag duscha. Jag kollade inte på film igår heller men idag vet jag att jag ska göra det. Ska fixa en smoothie och mysa med film och ladda upp inför veckan som kommer. Nu börjar proven närma sig och på lördag har jag grönt kort prov. Kommer ändå försöka hålla igång bloggen, som alltid.
 
I brist på bilder, Christel och Chanel i Falsterbo Amateur Cup på översta bilden och på den understa är det Christel och Corzika i Flyinge.



Hästarna jag provred, del 2

4. Rebecka, 6-årig Welsh cob.
Rebeckas annons hittade jag och fastnade för direkt. Jag ringde och pratade länge med ägaren, vi bestämde provridning och jag längtade riktigt mycket. Jag hade verkligen fastnat för den fina ponnyn på bilderna och på filmen - det verkade faktiskt vara min drömponny. Rebecka hade kommit från England för något/några år sedan. Hon hade toppstam och fina gångarter men annars visste de inte något om hennes bakgrund. När vi provred gick vi först och hämtade henne från hagen, ägarna ville visa oss hur hon var i alla sorts hanetring, liksom. Vi fixade henne i stallet och jag komemr ihåg hur go och mysig hon var. Hon var verkligen himla snäll och både jag och mamma föll för henne direkt. Först longerade de henne några varv och sedan satt de upp. (säljaren och hennes dotter) Sedan satt dottern upp och travade några varv på linan och sedan red hon "själv". Dottern red henne i alla gångarter och hoppade lite. Först travhoppade hon och sedan hoppade hon i galopp och sedan även en liten bana. Det syntes att Rebecka verkligen kunde hoppa och tyckte att det var roligt, men även att hon verkligen försökte ta bettet, skjuta upp ryggen och sänka nacken. 
 
När jag satt upp longerade de henne för att jag skulle få känna på henen och sedan fick jag rida själv. Hon var sjukt fin att rida! Så mjuk, samarbetsvillig och allmänt trevlig och positiv. Hon hade mjuk trav och hennes galopp påminde om Timons. Hon var fin och känslig för hjälperna och som sagt försökte hon ta bettet. Jag hoppade också lite grand och det blev lite knasigt någon gång men hon hoppade jättefint ändå! Rebecka, ellr Becki, som hon kallades, var den första av hästarna jag provridit som det verkligen klickade med direkt. Hon var så go och jag tyckte riktigt mycket om henne. Tyvärr visste vi abslout ingenting om hennes bakgrund och vad hon varit med om. Hon var inte heller skogsriden och det var ju egentligen ett krav. Dock ville jag ha henne ändå, haha - men när vi hittade Rocky valde jag faktiskt bort henne. Jag hoppas verkligen att Becki fick komma till en mjuk ryttare som hon kan ha en massa roligt med och får all den kärlek hon förtjänar. En otroligt fin ponny på alla sätt!
 
5. Sady, 4-årig Holländsk ridponny.
Sady hittade jag på Hästnet och blev förtjust i henne direkt. Helt klart var hon en drömponny till utseendet! Vi bokade provridning och vi provred henne samma dag som Rebecka. När vi åkte dit stod hon i stallet så säljaren och den ryttare som skulle visa henne började göra i ordning henne. Vi möttes av en otroligt vacker ponny och smälte verkligen. Jag skulle nog vilja säga att Sady var den vackraste ponnyn jag provade. Sady var importerad och endast inköpt för att säljas vidare. Hon var ganska precis inriden, hon kunde bara grunderna och hade börjat söka sig ner mot bettet. Det ösregnade den dagen så vi gick ner till ridhuset. Det märktes direkt att Sady blev stressad av att behöva lämna de andra hästarna så hon blev lite spänd och gick och gnäggade hela tiden. När ryttaren skulle sitta upp snurrade hon först runt i panik så säljaren fick hålla henne. När han sedan satte upp fick hon panik och slängde sig bakåt mot sargen, snubblade men lyckades få tillbaka balansen i sista sekund. Ryttaren skrittade henne länge för att hon skulle lugna sig och något bättre blev det. Han skrittade, travade och galopperade henne lite grand. Hon var fortfarande stressad men började lugna sig. När det var min tur att sitta upp blev hon ännu en gång stressad. Jag skrittade henne ganska länge och bara skrittade runt i ridhuset för att hon skulle slappna av. Jag gjorde volter, snett i genom, halter och halvhalter. Hon var framåt och känslig för hjälperna och började sakta slappna av. Jag travade henne och gjorde även då halter, övergångar och volter. Ibland började hon stressa upp sig igen, gnägga och försöka springa iväg mot utgången. Dock slappnade hon av efterhand men jag kände att jag inte ville galoppera. Nu slappnade hon av så det fanns inge  mening att pressa henne. Jag visste redna då att det tyvärr inte var rätt ponny för mig.
 
Som sagt var Sady nog den vackraste ponnyn jag provred. Dock kände vi att hon var alldeles för omogen och ganska osäker i sig själv för att jag skulle kunna ha roligt med henne. Med lite mer utbildning tror jag dock att hon kommer bli en riktigt fin tävlingsponny så jag hoppas att hon kom till en ryttare med ambitioner!
Annonsbilden.
 
 
5. Gryets Rocky, 5-årig New Forest.
Ja, sedan hittade vi ju äntligen Lilleman. Jag har skrivit lite grand om hur det gick till, så jag skriver inte så noggrant om det då det är lätt att hitta i historiken. I alla fall kände Agneta Rockys förra ägare sedan innan och hade sett honom på tävling. Hon hade tyckt att han var riktigt fin och när hon fick reda på att han skulle säljas tipsade hon oss. Vi ringde om bokade provridning.
När vi såg Rocky för första gången var han reserverad, lite spänd men ändå Lilleman, liksom. Han hade den där glimten i ögat trort att han var lite misstänksam på vad vi var för några typer. Jag fick rida med stigläder som var alldeles för långa på en ponny jag alsrig träffat förut - men det gick bra ändå, haha. Vi fick skritta fram en bit för att komma till paddocken och han var lite tittig. Han var dock jätteduktig ändå, han gick förbi allting så jag blev lite chockad emellanåt, haha. Studsmattor, galna hundar, fontäner, plast som fladdrade och en msaa mer gick han förbi utan några som helt problem. När jag väl började rida kändes han ganska stor, dels för att jag var van vid Connie men även för att stigläderna var för långa. Lite krångligt blev det emellanåt med så långa läder men det gick bra ändå, hehe. Galoppen blev lite klurig först innan jag hittade knapparna. Rocky var jätteduktig ändå! Trots att jag var lite otydlig med mina hjälper gjorde han så gott han kunde och trampade på bra. Emellanåt föll allting på plats och vi fick den där magiska känslan - jag visste att det var min framtida ponny. 
 
Efter provridningen, när vi tränsade och sadlade av pratade vi redan om när han skulle flytta hem till oss, när första skoningen skulle ske och när han skulle besiktigas. När vi pratade om det var det som att han förstod - han tog ner huvudet och ville gosa lite grand. Han vill även visa upp sig, haha - så i stallgången stod han och spände upp sig. Lite dum såg han ut, men snygg var han ändå, haha. Vi bestämde direkt att vi skulle hämta honom söndagen (alltså om 2 dagar) ocj jag svävade på moln. Nu hade vi faktiskt hittat min ponny och det kändes 100 % rätt.
Bilderna är tagna med mammas värdelösa mobilkamera eftersom hon glömde kameran. De är i alla fall bättre än inget!



Dålig uppdatering

Förlåt för dålig uppdatering idag, jag har inte haft tid att blogga helt enkelt. Hoppas ni haft en bra dag!
 
Just nu sitter jag och kollar bloggar och bloggar själv. Jag har precis ätit, vi tog in hästarna lite efter fyra så jag har hela kvällen ledig! Mamma kollar på konståkning så jag försöker hitta någon bra film att titta på, det fanns inget bra på TV och jag har sett nästan alla filmer som går. Jag tittade inte på film igår, haha. Vet inte varför men jag var helt enkelt inte riktigt sugen på det. 
Idag har jag inte gjort något speciellt, faktiskt. Jag red Rocky i paddocken, samma övning som innan. Jag brydde mig inte om formen från början (som vanligt) men han sökte sig neråt ändå. Han gav ett jämnt och fint stöd i alla gångarter under hela passet så jag är jättenöjd!
 
Jag bloggar mer ikväll!
Bild från idag, goa Lilleman!



Hööks nya kollektion

Jag satt och kollade lite på Hööks nya kollektion på hemsidan. Jag hittade något som jag tyckte var snyggt men överlag är jag ganska besviken. De saker som var snygga var riktigt snygga, men sedan var det mesta ganska medelmåttigt. Visa saker var ärligt talat fula också, haha. 

Men jag valde ut fyra saker som jag tyckte var fina. Jag tycker speciellt om schabraket till höger, tror att det hade varit riktigt snyggt till mina röda benskydd och även till röda ridbyxor. Det finns även i rött med blå detaljer. Det bruna schabraket var också fint och jag tror att Rocky hade blivit jättefin i det tillsammans med bruna ridstövlar och beiga/bruna ridbyxor.
Padden tyckte jag också var riktigt fin. Det finns redan några paddar som ligger på några hundralappar mindre men den här var ändå snygg, haha. Jackan var också fin, den ser skön och smidig ut.
Kanske eventuellt till våren?



Fredagsmys!

Äntligen är det helg, så skönt. Jag har inte något planerat utan ska väl mest njuta av att vara ledig, haha. Idag kom jag hem vid tre eftersom jag och mamma åt innan vi körde hem från skolan. Slapp bussen, tack och lov... I alla fall gick jag ut i stallet lite över tre och fixade Rocky. Hade tänkt rida en liten tur och sedan vara tillbaka vid halv fem men tiden flög iväg och jag var inte hemma förrän lite över fem. Det är lurigt när det är så ljust också, men jag mockade till Rocky och släppte in honom i boxen och sedan fixade jag och Agneta båda stallen tillsammans, fodrade & vattnade och sedan tog vi in de andra hästarna.
 
Nu har jag ätit och just nu sitter jag och bloggar, kollar bloggar och försöker välja ut en film att se på ikväll. Mamma kollar på konståkning och det är typ det tråkigaste som finns, så jag ska kolla på film. Dock hittar jag ingen jag vill se så antagligen blir det Pretty Little Liars, haha. Har ni några filmtips får ni gärna tipsa, jag gillar de flesta sorters filmer! Jag bloggar nog mer senare idag, ska även försöka hinna med att skriva klart andra delen av hästarna jag provred. Ha en bra kväll!
Haha, det var verkligen inte lätt att få en bild där båda ponnyerna stod stilla och såg någorlunda normala ut. Det här är nog den enda bilden där Rocky har alla fyra hovarna på marken men Jonte blev ju inte så charmig... haha.



Hästarna jag provred, del 1

Jag hittade många fina ponnyer när jag letade häst, hade kontakt med en del hästägare och la även ut en egen annons. Fick oväntat många svar på den och det var faktiskt tack vare den jag hittade Rocky då han inte var ute på annons! Jag hade även kontakt med hästägara som bodde längre från oss. Vi hade även bokat provridning när jag httat Rocky men den avbokade vi utan tvekan. Jag kände helt enkelt att det var rätt. 
Jag tycker nog att alla ponnyerna jag provade var fina, på sina egna sätt. De var ganska olika varandra och jag lärde mig faktiskt mycket under tiden vi letade häst. De första provridningarna var roliga men sedan blev jag lite trött på att få höga förväntningar och bli besviken. Men jag hittade ju min fina Lilleman!
 
1. Beadle, 5-årig Connemara
Första hästen jag provred hade verkligen det där lilla extra. Den var otroligt snygg med den där glimten i ögat och även väldigt go och charmig. Både jag och mamma tyckte mycket om honom redan från början. Beadle, som han hette, var en 5-årig Connemara valack. Han var en maxad d-ponny och hade nästan precis blivit inriden och inhoppad. Som sagt var han otroligt snygg - trots att han inte var helt igång hade han en väldigt snygg kroppsbyggnad. Han var mot det kraftigare hållet och hade starka, tåliga ben. Trots det var han väldigt ädel och smidig. Han hade även ett väldigt vackert huvud men nyfikna, snälla ögon och lång, tjock man. En riktig drömponny till utseendet!
Beadle hade väldigt fin hoppstam och var tidigt inhoppad. Jag red fram honom och sedan började jag hoppa fram. Han behövde ganska mycket hjälp men det var ju inte så konstigt. Ibland kom vi lite knasigt men hoppa kunde han verkligen! Utan att jag märkte det höjde säljaren upp hindret (en oxer) till 90 centimeter. Som sagt märkte jag det inte och Beadle hade inte hoppat så högt under ryttare förut. Jag kom på det några gånger, det märktes att han hade dålig kondition och blev lite trött så vägarna blev lite krokiga. Han stannade ett antal gånger innan jag kände mig tillräckligt bekväm för att gå på honom lite mer. Då hoppade han och jäklar - den ponnyn kunde hoppa!
Vi kände dock att Beadle hade kapacitet över det vanliga. Han hade en lång väg dit och det var en stor ponny. Vi klickade inte riktigt i ridningen och vi fick dagen efter reda på att han blivit såld till någon annan, som hämtat honom direkt. Jag tror verkligen att Beadle kommer synas på de största tävlingarna om några år!
Tyvärr kunde jag inte hitta varken video eller bilder på honom.
 
 
2. Önnarps Simona, 3-årig Connemara
När jag hittade Simonas annons blev jag helt kär, ponnyn var grymt fin! Det var en gammal annons men jag chansade och mejlade, jag fick svar ganska fort och vi bokade provridning. När vi kom dit var Simona mycket, mycket finare än jag förväntat mig - finare än på bilderna i annonsen. Hon gick i ahgen med två russ och det var tydligt att hon bossade - fuxsto, liksom. ^^
Hon var trevlig i hanteringen också. Snäll, lite dåligt tålamod men hon var ju också bara tre år. Hon var nästan precis inriden av en erfaren tränare som var med vid provridningen. Tränaren red först så vi fick se henne. Simona var oväntat fin för att vara så ung! Hon gick i form och hade relativt bra bjudning. Det ända var väl att varje gång hon red förbi utgången till paddocken försökte hon stanna eller gå ut. Lite charmigt men inte så roligt egentligen. När det var min tur skrittade jag ganska länge. Hon försökte som sagt gå ut men annars gick det bra. Paddocken var liten så hon kunde inte trava på riktigt mer än på en långsida. Där var hon dock jättefin, gick i en bra form och trampade på fint! Jag tyckte jättemycket om henne och vi bokade ännu en provridning inklusive veterinärbesiktning. När det var dags bestämde vi att jag inte skulle rida henne vid besiktningen utan gå med henne. Hon var jättesnäll när jag gick med henne och även under veterinärbesiktningen. Dock blev vi lite misstänksamma då veterinären var typ en halvtimme försenad och själva besiktingen tog inte mer än en kvart. Jag tyckte dock jättemycket om henne men vi insåg att hon var för ung helt enkelt. Jag skulle inte kunna ha så roligt med henne som med en äldre ponny som kunde mer. Vi fick även reda på att det varit något strul med lastningen när hon var föl och hon hade inte blivit lastad sedan dess. Annars var det en riktigt fin ponny som för övrigt är till salu nu tror jag!
Ingen charmig bild precis men jag hittade ingen annan.
 
 
 
3. Digger, 9-årig New Forest
Agneta kände Diggers ägare, därav kunde vi prova honom. Egentligen var han inte till salu då de tyckte så mycket om honom, men eftersom de inte hade något som kunde träna eller tävla honom skulle de sälja till rätt hem. Som sagt kände dem Agneta och vi bokade provridning. Jag hade ingen aning om vad det var för ponny men mamma ringde och frågad lite, vi fick reda på att det var en renrasig New Forest, 9 år gammal och som gått championat varav vunnit gångarter. Han hade toppstam och kapacitet utöver det vanliga, men han hade varit svår att hitta ryttare till då han var lite stark och var därför ur kondition. Det skulle ju passa mig perfekt tänkte vi, eftersom jag ville ha en utmaning. 
 
När det var dags för provridning och vi för första gången såg Digger smälte vi lite alla tre (jag, mamma och Agneta). Han var sjukt söt, aningen tjock men det var ju inte så konstigt, haha. Även han var trevlig i hanteringen och när vi borstade honom stod han och gäspade hela tiden. Säljarens dotter (tror hon var typ 19) red honom först och visade honom. Hon hade inte ridit honom på länge så han såg stark ut och var lite grinig, han brallade någon gång och han ville inte jobba alls, haha. Hon ville inte rida honom så länge men jag satt upp, jag hade längtat efter det för jag såg honom som en rejäl utmaning. Jag skrittade och taravde honom ganska länge, kände på honom och mjukade upp honom. Jag behövde inte göra så mycket för att han skulle söka sig ner mot bettet. Han var aningen seg så jag fick jobba en del med benen men annars var han fin! Jag galopperade lite grand också och även då var han fin. Han busade och försökte ta bettet någon gång men annars gick det bra. Efter provridningen och påväg hem var båda jag och mamam ganska säkra på att det inte var rätt ponny för mig. Jag ville ha en ponny som var lite mer samarbetsvillig. Dessutom ville ägaren inte ens sälja honom, utan låna ut honom under en längre tid tills han var i tävlingsform. Det var ju inte vi intresserade av, så honom blev det inte.
En fin ponny men helt enkelt inte något för mig!
(inte jag på bilden)
Andra delen kommer imorgon!



Rocky, 24/1

Idag red jag på eftermiddagen, jag gav hästarna mat, mockade och sedan red jag. Det var jättefint väder trots att det var kallt, jag red i paddocken men skrittade fram ganska länge ute i skogen. Rocky var pigg och glad men mjuk i munnen ändå. Sedan började jag övningen, först brydde jag mig inte om formen utan lät honom bara traska på och hitta balansen. Jag fokuserade istället på att vi skulle få en bra volt, vara balanserade och sedan fick formen komma av sig själv som sagt. När volten började bli rund och fin började Rocky söka sig neråt, höja ryggen och trampa på riktigt bra! När jag kände mig nöjd bytte jag varv och gjorde precis samma sak i det varvet. Höger varvet är lite svårare men det fick ta sin tid. När han mjuknade och började söka sig neråt och jag kände mig nöjd gick jag ut på spåret och lät honom sträcka ut lite. Jag gick även in på lite volter och han var jätteduktig!
 
Rocky fick en liten skritpaus och sedan började jag återigen övningen. Denna gången var det bara för att vå koll på bakbenen igen för att sedan kunna rida lite mer på spåret. Han fick sträcka ut på långsidorna och jag gjorde inte mer än höll ett jämnt stöd så att han själv kunde söka sig neråt. Han kunde hålla forem oväntat länge och höll sig balanserad. Jag galopperade något varv på volten och sedan ett varv runt paddocken och han höll formen nästan hela tiden! Det var lite svårare för honom att behålla formen så fint i högervarvet men han försökte! Sedan skrittade jag även av en liten runda i skogen.
 
Jag är jättenöjd med Rocky idag! Han försökte verkligen och han blev verkligen jättefin! Det märks att han bara blir finare och finare, starkare och starkare i kroppen, och nu kan vi se att han byggt upp muskler. Det är även jätteroligt att han verkar mycket gladare nu. Fina Lilleman!
Två bilder från idag, lite dåligt ljus men bättre än inget! Tack mamma för att du stod ut i kylan, haha. ^^



Ingenting

Idag har bloggningen inte varit super direkt. Har helt enkelt inte haft något att blogga om. När jag kom hem från skolan fikade jag och fixade stallet. Vid halv sex tog vi in hästarna och sedan åt jag, mamma och Ingvar middag. Sen åkte Ingvar hem och sedan dess har jag nördat Pretty Little Liars, haha!
 
Jag skämmer bort mig själv med pocorn ikväll och laddar upp med lite grymma inlägg, så imorgon får ni hålla koll på bloggen! Jag har som sagt börjat på inläggen om hästarna jag rpovred, har även börjat fjuna lite på utrustningen jag har till Rocky och bloggarna jag läser.
 
Ha en bra kväll!



I skolan

Jag passar på att slänga upp ett inlägg nu när jag har tid, vi har en ganska lång rast innan svenskan. Jag får skjuts hem idag och när jag kommer hem går jag direkt ut och fixar i stallet. Eftersom Rocky ska vila tar vi in hästarna vid fem och sedan har jag resten av kvällen fri. Igår kväll började jag lite på ett av inläggen som ganska många ville ha - nämligen hästarna jag provred innan vi hittade Rocky! Tyvärr har jag inte bilder på alla, men de jag har bilder på visar jag såklart. Som det ser ut just nu kommer jag dela upp inlägget i två delar, en som kommer upp på torsdag eller fredag och den andra delen kommer på fredag eller lördag. Ni får hålla koll, haha!
 
Som sagt ska vi strax ha svenska, vi ska kolla på film hela lektionen. Sedan har vi lunch och efter det typ tre timmars matte, jobbigt. I alla fall brukar jag överleva, jag uppdaterar mer senare idag!
 
Lilleman, tre år gammal - så sööt!



Tisdag, 22/1

Idag vaknade jag ännu en gång med huvudvärk. Den envisades med att vara kvar hela dagen i skolan men när jag kom hem släppte den faktiskt. När jag kom hem berättade mamma att Agneta ringt och sagt att hon skulle komma hem senare, så jag kunde fika i lugn och ro. Hann även med ett avsnitt PLL, haha.
 
Vid fem gick jag ut i stallet och fixade allting och när Agneta kom hem tog vi in hästarna. När jag kom in åt jag och nu har jag resten av kvällen fri. Planerna för Rocky är förresten lite ändrade - imorgon ska han vila och jag trimmar lite i paddocken på torsdag istället. Resten av veckan blir som planerat!
 
Tänkte fixa några inlägg som ni läsare önskade nu när jag ändå har lite tid över. Är det någon speciellt inlägg ni önskar kan ni antingen klicka in HÄR, eller bara slänga in en kommentar på detta inlägget så fixar jag det! Kan även passa på att tillägga att smileysarna inte fungerar, tyvärr.



1 år sedan

Idag är det exakt ett år sedan jag förlorade min bästa vän. Helt oväntat försvann han och jag kunde inget göra. Efter mer än två år tillsammans togs han ifrån mig och jag blev inte ens förvarnad.
 
De första månaderna med Timon var helt okej. Han var snäll i hantering och ridning men han var ganska reserverad. Jag fick inte vara nära hans huvud och gärna inte hans hals heller. Efter ungefär ett halvår med honom började han öppna sig. Jag fick vara nära honom och kunde röra honom i huvudet och på halsen utan problem. Jag hittade knapparna i ridningen och allt tuffade på bra. Jag hade honom på uthyrningar, höjdhoppade, dressyr och hopptränade (kurs) och en massa annat. jag hade jätteroligt med honom även om han inte riktigt öppnat upp sig. Sedan blev det sommarlov och Timon åkte iväg på bete hos någon annan. Jag saknade honom otroligt mycket och efter sommaren var jag i stallet varje dag. Jag hade honom på ridläger och var överlycklig över att ha fått tillbaka honom, liksom. Nu kunde jag vara med honom hur mycket jag ville!
Jag var i stallet varje dag och ryktade honom, putsade hans utrustning, skurade spiltan och en gång i veckan red jag honom. 
 
Efter ungefär ett år tillsammans med Timon började han testa mig något otroligt, haha. Han gjorde allt för att bråka - drog iväg, bockade, kastade sig åt sidan när jag borstade honom osv. osv... Jag hade honom under ännu en uthyrning och en kompis till mig hade supersnälla Vilgot. Jag kommer ihåg att vi brukade vända ponnyerna om och stå och mysa med dem. Vilgot var ju såklart jättesnäll men Timon däremot dråg iväg som en idiot - hela tiden, varje dag. Han drog iväg mot hagarna, in till andra (tomma) spiltor, mot foderkammaren och gud vet vad. Mattias såg det ganska ofta och bara skrattade åt mig när en glad Timon kom gåendes och jag hängde efter som en vante eller något. Ibland blev jag ganska irriterad men för det mesta skrattade jag bara åt hans trams, haha. Dock märkte jag att desto mer han testade, desto goare blev han när han väl slappnade av. Även om han var lite jobbig ibland var jag överlycklig när han öppnade upp sig för mig. Sedan hände såklart det som bara inte fick hända...
 

Det var en fredag. Det var fint väder och jag hade ryktat Timon extra noga. Jag var alltid där på fredagar så jag visste vilka lektioner han skulle gå. Det var dags för hans sista lektion för dagen - hoppspecialen. Under framridningen såg Timon ganska seg ut, när de hoppade fram blev han dock väldigt pigg och hon som red såg ut att ha lite svårt att hålla honom. När de skulle hoppa ett hinder i snett igenom, liksom, kom de in lite ojämnt. Timon såg ut att vilja stanna men snäll som han är slängde han sig över. Han släppte dock ner höger bakhov i hindret och fick med sig bommarna. Han snubblade i landningen och började halta ordentligt. Hoppet kanske såg lite roligt ut så de flesta skrattade. Jag kommer ihåg det tydligt - allt försvann. Jag släppte allt eftersom jag blev så chockad, utan att tänka på det började tårarna strömma ner.
 
När lektionen var slut ställde hon som red och ridläraren upp Timon i spoltspiltan och de spolade av hans ben.Johanna, som varit vikarie för deras lektion, sa flera gånger till mig att det nog bara var en stukning som skulle läka. Jag försökte banka in det i huvudet men tårarna rann och jag sket i att försöka stoppa dem. Jag gick fram till honom och han la sitt vackra lilla huvud i famnen på mig. Jag stod så ett tag, tills hon som red tröttnade på att spola av honom. Jag erbjöd mig och satt cirka tjugo minuter. Sedan tog hon som ridit in honom i spiltan och tog av sadeln och tränset. Och sen stod han där, jag gick in och satte mig hos honom (som man egentligen abslout inte fick göra) och tårarna bara forsade. Jag grät och jag grät och jag grät. Timon stod med huvudet nere vid mig och så satt jag tills sista lektionen var slut och stallet skulle stängas. 
 
Sedan gick veckorna. Jag fortsatte som vanligt att vara i stallet varje dag och ta hand om Timon. Han började försiktigt sättas igång och jag brukade vara ute och gå med honom. Sakta men säket byggde vi upp ett band, starkare än allt annat. Vi blev bästa vänner, jag litede till 100 % på honom och han litade till 100 % på mig, bara mig. En dag kom Helen fram till mig och berättade att han dragit sönder en sena och det skulle ta tid för den att läka. Jag kommer ihåg att jag bestämde mig direkt - han skulle bli bra och det skulle jag se till. 
 
Efter hand blev han bättre och sedan slet han såklart upp skadan i hagen igen. Han flyttade till box och vårt band belv ännu starkare. Sedan kom höstlovet och Marianne (som jobbar i stallet) började rida honom. Jag var som vanligt där och en dag kom hon fram och frågade mig om jag ville rida honom i veckan. Jga blev överlycklig och så blev det - varje dag skrittade jag honom 10 minuter. Det var inte mycket, men för mig betydde det allt. Allt tuffade på och sedan kom jullovet. Jag hyrde en ungponny som heter Jackson. När jag red Jackson i ridhuset första dagen kom Mattias och frågade mig om jag ville rida Timon. Jag blev överlycklig, egentligen ville jag bara hoppa av Jackson och få rida Timon direkt men det kunde jag ju såklart inte. När jag äntligen fick sitta upp på honom igen var han helt otrolig. Jag var överlycklig - han också. Jag skulle bara skritta och trava honom samt galoppera ett varv på volten åt varje håll men ändå. Det gjorde jag hela veckan och jag svävade verkligen på moln.
 
Sedan kom terminen igång igen. Jag var hos Timon och ryktade honom varje dag. En dag kom jag till stallet, jag hade fixat äpplebitar till Timon för jag hade tänkt trickträna lite grand. Jag kom till stallet med min ryktlåda och min påse när Helen och Liselott kallade på mig från kontoret. De frågade mig om jag visste vad som hade hänt med Timon och jag fick panik. Hade han blivit avlivad? Såld? Skadad igen? Utan att veta vad som ens hade hänt började tårarna forsa ner och Helen berättade att han var såld. Bara sådär. Min värld rasade sönder, allt var förstört. Jag grät hejdlöst och vägrade gå ner i stallet. Att se hans tomma box hade jag inte klarat av. Jag red som vanligt och sedan fick jag äntligen komma hem och gråta ifred. Jag grät hela kvällen, hela natten och även morgonen därpå. I skolan försökte jag hålla tillbaka tårarna en det gick inte så vid lunch fick jag åka hem. Jag hade fått telefonnummret till Timons nya ägare och mamma ringde. Vi bestämde en tid jag skulle hälsa å och det gjorde jag.
 
Efter det kände jag mig klar. Jag ville verkligen inte leva, hela mitt liv var förstört - krossat i bitar. Jag kunde inte tänka, skolan gcik rent ut sagt åt helvete - jag trivdes varken hemma, i skolan eller i stallet. Ingenstans. Jag brukade gå långa promenader med Clemmie och gråta, jag började planera sätt att få tillbaka honom på något sätt. Jag försökte även hitta en ny "favorithäst" och när det inte gick vara jag nära att sluta helt med hästar och allt därtill. Men det jorde jag inte, tack och lov för det.
 
Jag skulle kunna skriva milslånga inlägg om Timon men det orkar ni inte läsa - undrar om ni ens orkade läsa genom allt det här? Jag kan inte skriva nog om Timon eftersom han verkligen var mitt allt. Jag har aldrig fått ett starkare band till någon och kommer aldrig att få. Jag har forfarande inte kommit över Timon, kommer aldrig göra. Så fort jag hör hans namn eller tänker på honom vill tårarna krypa fram. Då kan ni ju tänka själva hur det ser ut just nu? Jag vet i alla fall att han har det bra, men jag skulle ge allt för att få ha honom hos mig. Allt.
Sista gången vi träffades. Världens finaste ponny, helt otroligt hur mycket jag älskar honom. Sjukt egentligen.



Hemma igen

Japp, nu har vi kommit hem. Ska strax kolla Ponnyakuten och efter det duscha. Agneta och Inge tog in hästarna idag så dem kom in vid fem, då var vi inte hemma. Det var jättemysigt hos mormor och Ingvar! Våra Blondies var faktiskt väldigt uppskattade och med hallon och vispgrädde behövde man ju inte titta på hur dem såg ut...
 
Är himla sugen att titta på film idag, får väl se hur det blir med det, haha. Imorgon är det skola igen, visserligen går vi inte så länge men måndagar är ändå riktigt dryga. Jag ska rida imorgon men hur och var vet jag inte ännu. På tisdag får han vila och på onsdag rider jag i paddocken, trimmar och rider genom honom lite och sedan får han vila på torsdag. Fredag, lördag och söndag ska jag också rida.
 
Annars har jag inte direkt någon planerat för veckan, faktiskt. Jag slipper i alla fall skolbussen hem på både onsdag och torsdag eftersom Ingvar kommer hit. Eventuellt fredag också, om jag lyckas övertala mamma om att vi behöver handla eller något. Imorgon är det även en lite speciell dag för mig, tråkigt men jag kommer inte från det. Mer om det imorgon - nu är vi positiva!
 
Ha en bra kväll alla fina bloggläsare!



Rubrik

Just nu är jag hos mormor, så det får bli ett snabbt inlägg via mobilen så ni vet att jag lever. Vi ska fika och ha det mysigt, det som blev kvar av våra så kallade Blondies tar vi ned oss. Ingvar som jobbat i Spanien lite mer ön två veckor kommer även hem.

Jag har ridit idag och Rocky var lite sådär överdrivet men gulligt pigg, haha. Jag red i skogen och fokuserade på att hålla honom rak. Jag fick även ägna ganska mycket tid åt att hålla honom på fyra ben och inte galoppera hela tiden, haha.

Jag bloggar mer när jag kommer hem, skriver kanske även lite mer om ridpasset. Ha det bra!




Blondies

Jag och mamma bakade idag, Blondies är typ som Brownies fast med vit choklad. De blev ju minst sagt misslyckade, haha - men goda var dem i alla fall!
 
Jag försökte ta några bra bilder med kameran då jag inte gillar de suddiga, gryniga mobilbilderna. Efter några minuters bråkande med inställningarna blev det väl någorlunda bra, haha. Bilderna får tala för sig själva...



Träningen

Idag var det otroligt fint väder, det var riktigt härligt att rida och att över huvud taget vara ute!
 
Jag red fram ganska länge, först red jag lite på fälten och sedan lite i paddocken. På fältet skrittade jag och travade runt lite. Rocky var pigg men lyssnade bra ändå och i paddocken började jag mjuka upp och ställa honom åt båda hållen.
Sedan började vi övningen. Övningen kallas Ruter ess, jag har nog nämnt den innan men vi jobbar mycket med den då den verkligen fungerar bra på Rocky. Först var han lite stel men när jag fick in yttersidan mjuknade han och blev fin. Högervarvet var som vanligt svårare, han var stel men till slut mjuknade han även där. När han var mjuk och fin åt båda hållen gick jag ut lite från övningen och lät honom trava ut på hela fyrkanten. Jag fokuserade inte på formen utan lät honom komma när han var redo. Han är inte riktigt bekväm och säker i sin form ännu så han har svårt att hitta rätt och kunna hålla den, det är därför den övningen är så bra. Idag hittade han rätt och när han väl gör det går bakbenen igång på riktigt och då jäklar blir han fin!
 
Jag galopperade lite också, något varv åt båda hållen. Det tyckte han var ganska jobbigt men han försökte ändå. Sedan travade jag av honom och då hittade han verkligen rätt och höll formen jättefint! Sedan skrittade jag av ganska länge ute i skogen. 
 
Jag är jättenöjd med honom idag, även Agneta och jag tror faktiskt att han är nöjd själv. Det brukar märkas på honom, när han har jobbat och hittat rätt brukar han vara lite såädr extra go och glad. Fina killen ♥



Morgonmys

Äntligen är det helg! Jag vaknade ungefär halv nio och nu sitter jag och kollar runt på lite bloggar samt äter havregrynsgröt med sirap - blev jättesugen på det, haha. Jag satt uppe alldeles för länge igår och bråkade med de där dumma videorna. Fick ändå inte koll på hur man gör, men idag förstod jag äntligen! Filmen finns lite längre ner på det här inlägget.
 
Jag ska ut i stallet vid tio, fixa Rocky och sedan står träning på schemat! Eftersom jag mjukade upp honom igår hoppas jag att han är relativt mjuk redan från början. Annars har jag nog inte något planerat idag, jag och mamma ska kolla runt efter ridklubb bara.
 
Jag bloggar mer senare idag, ha en bra dag! 
Ignorera min röst, låter jättekonstig - bebisröst + filmröst blir inte så bra tillsammans, haha... Fick tyvärr inte med de värsta damprycken, men filmen är ju bättre än inget!



Fredag, 18/1

Hej på er! Jag hann verkligen inte blogga igår och knappt något idag heller.
 
Jag tror knappt jag öppnade datorn över huvud taget igår - förutom under svenskan, haha. Jag kom hem vid fyra och fikade. Mamma hade varit snäll och mockat Rockys box så det gick fortare att fixa stallet. Jag kom in vid fem och åt lite, sedan tog vi in hästarna när Inge kommit hem och sedan åkte vi till grönt kort kursen. Den varade ända till nio och jag satt och gäspade nästan hela sista timmen, haha ;)
Jag gick och la mig nästan precis när vi kommit hem så då orkade jag verkligen inte blogga.
 
Idag fick jag skjuts hem från skolan, jag åt påväg hem och gick ut i stallet när direkt när jag kom hem. Hästarna var helt galna - de bockade, reste sig, galopperade runt och hade allmän damp i sina hagar... Dem är dock väldigt söta då, haha. Jag fotade och filmade lite innan jag förfrös fingarna, jag får jaga upp någon som får via mig hur man lägger in filmer på blogg.se så bilder får räcka sålänge.
 
Jag red en liten runda i skogen idag och det var faktiskt ljust hela tiden! Jag klättrade lite, red mellan träd, skrittade och travade (lite) på långa tyglar och emellanåt kortade jag upp tyglarna och tog tillbaka honom. Ställde honom lite och flyttade åt både hållen. Han var jätteduktig, så träningen imorgon ska bli riktigt rolig!
 
Nu under kvällen har jag hunnit äta, städa rummet (fick ett sånt ryck, haha), kollat på film och haft fredagsmys - och nu kan jag öppna datorn, haha. Jag tänkte fixa några inlägg som ni läsare önskade/tipsade om. Det kan ni fortfarande göra här!
 
Två bilder från idag på Nitendo och Rocky. Dem är så söta, haha! 



Dissar!

Jag gjorde ju för ett tag sedan ett inlägg där jag hissade, så självklart blir det också ett dissinlägg, haha. Detta är mina åsikter, kom gärna med era åsikter kring detta!
 
  • Folk som tror att de vet allting. Jag får panik! Läser ofta kommentarer på anda bloggar (främst de större) och nästan alltid är det någon som kommenterar något i stil med att de (bloggaren) gör fel. Vissa lindar in det och vissa är mer rakt på sak - men jag stör mig något sjukt på det ändå. Sen är det ju självklart att alla gör fel någon gång, men de flesta med större bloggar vet vad de sysslar med och visar de bilder eller filmer ser dem antagligen felet själva.
 
  • Människor som är för stora för sina ponnyer eller hästar. Ser många bilder där ryttaren är alldeles för stor ut och det ser verkligen inte bra ut. Oftast är inte problemet att man är för lång - utan att man är för tung. Dock är det nog vanligare på ridskolor att man är för lång. Blir man för lång för en ponny på ridskola tycker jag faktiskt att man borde sluta rida den. Då och då kan man ju självklart göra det, men man lär sig mycket mer och kan verkligen rida, om man har en häst som passar. Jag tycker därför inte riktigt om islandshästridning, jag tycker ofta att ryttarna är alldeles för stora för sina hästar. Även om de är starka ser det inte trevligt eller harmoniskt ut över huvud taget. Jag tycker att det är viktigt att man passar med hästen man rider - då blir allting både roligare och lättare!
 
  • Horsemanship människor, eller vad man nu ska kalla det. Jag stör mig självklart inte på alla och jag tycker det kan vara roligt att träna det själv ibland. Men jag stör mig sjukt på vissa - så fort någon rider med ett skarpare bett, har sporrar osv. går dem i taket och det kastas ut anklagelser om djurplågeri och okunnighet. I vissa fall är det ju faktiskt så att ryttaren rider med hård han på skarpt bett eller använder sporrarna för mycket men långt ifrån alltid. Jag tycker personligen att man ska kolla upp hur det ligger till innan de börjar spy galla. Det kan ju vara så att hästen är riktigt stark och blir dragig - då är det ju bättre att ha ett lite skarpare bett så man slipepr sitta och dra hela tiden. Om hästen trivs med det ser jag inte något problem. Samma sak med sporrar - har man en häst som är skänkeldöv, nonchalant, lite fjantig kanske (alltså tittig) är det väl bättre att bara lägga till sporrarna någon gång istället för att sitta och banka med skänklarna?
 
Jag kommer inte på mer just nu, haha. Som sagt - dela gärna med er av era åsikter! :)
 



Dagen

Hej på er, hoppas ni haft en bra dag! Skolan idag var väldigt lång, haha. Vi har långa lektioner och tråkiga ämnen både idag och imorgon. Kallt är det också, höll på att frysa av fingrarna idag. Det är typ 11 minus och.. usch. Det är bara att bita ihop dock, haha.
 
När jag kom hem fixade jag stallet och tog in hästarna, sedan gick jag in och åt kvällsmat. Nu kollar jag runt på lite bloggar, bloggar själv och ska snart ta tag i plugget. Dock är det inte säkert att vi kommer iväg på grönt kort kurs på torsdag pågrund av vädret, men jag ska ändå göra allt som ska vara gjort.
 



Snö

När jag vaknade och gick ut för att släppa ut hästarna var det helt vitt ute och snön var flera centimeter djup. Idag ska Rocky vila men jag vill gärna få snö någon gång när jag ska rida i alla fall. Bortsett från det vill jag inte ha snö igen! Jag ville ju ha vår nu, jag hatar när det är kallt, blött och vara allmänt äckligt och jobbigt... Aja, nu ska jag inte vara sån, haha.

Just nu sitter jag på bussen. Tisdagar är en av de jobbigaste dagarna på hela veckan, vi har träslöjd, b-språk och NO. Jag får helt enkelt stå ut, när jag kommer hem fixar jag stallet och vid fem tar vi in hästarna. Resten av kvällen kommer ägnas åt att plugga, både inför skolan men även grönt kort kursen. Ska göra typ ett schema och även instuderingsfrågor. Jag ska dock ändå försöka slänga in något litet inlägg!




Rocky, 14/1

Idag fick jag skjuts hem från skolan och fikade på vägen hem. När jag kom hem vid två gav jag hästarna mat och tog sedan in Rocky. Jag borstade honom, tränsade och sedan satt jag upp. Egentligen skulle jag promenera med honom men jag har gjort något med handen så handleden är typ.. sönder eller något? I alla fall hade jag nog fått svårt att hålla honom från marken om något skulle hända och det spelade inte så stor roll om jag satt på eller inte. Jag skrittade en runda i skogen på en timme och Rocky var jätteduktig! Pigg, glad men ändå jättesnäll. Han hoppade till någon gång men annars skötte han sig super. :)
Suddig men söt bild på Bus-killarna ;)



Duktiga bebishästen ♥

Idag skrittade jag fram ett ganska bra tag samt klättrade lite med Rocky. Ställde och böjde runt träden och han var jättefin åt vänter men lite stel i höger. Han har svårt för höger men vi har i alla fall kommit en bra bit på vägen!
 
När vi kom tillbaka red jag en övning som kallas Ruter Ess. Den går ut på att man ska få med yttersidorna ordentligt och få ihop hästen. Jag började i vänster varv och skrittade honom ganska länge för att mjuka upp honom. Sedan travade jag och han lossade jämnt och fint efter hand. Han trampade på bra och när jag gick över till höger var han mjuk och fin utan att jag behövde göra något. Jag hade fått ihop yttersidan så han hade mjuknat trots att jag ställt honom till vänster. Jag skrittade bara i högervarvet och gjorde det inte så länge eftersom han var så duktig. Underlaget var inte det bästa och jag var riktigt nöjd med honom!
 
Sedan släppte jag ut honom och jag och Agneta gick hem till oss och fikade. Jag och mamma bakade en sorts äpplekaka med toscatäcke och vi använde oss av havre. Den blev supergod!
När vi fikat nästan en timma tog vi in hästarna och när jag kom in igen duschade jag och sedan åt vi kvällsmat till Ponnyakuten.
 
Ha en fortsatt bra dag! :)
Bild från Instagram, följ mig gärna - @andriettajosefin



Lilleman idag

Idag red jag vid tio. Det som fanns i paketet var en förbygel som jag provade idag. Rockys allroundsadel kasar bakåt och jag tycker även att det är ruskigt snyggt med förbygel. I alla fall provade vi den idag och tyvärr var den lite liten där man spänner gjorden, annars passade den perfekt. Mamma känner dock en sadelmakare så vi ska höra med henne om hon kan förlänga den där den var liten. Han var riktigt snygg i den i alla fall! 
 
Vi gjorde så idag, att istället för att han skulle gå relativt tufft i paddocken (eller ja, det är på en gräsplätt utanför paddocken där det är mjukt) igen så klättrade vi i skogen och red runt träd. Det är jättebra dels för att stärka honom och dels för att mjuka upp sidorna. Han var duktig och gjorde så gott han kunde, fina Minimannen. Han var i alla fall pigg och glad idag, imorgon ska jag rida genom honom och på måndag går jag med honom. Sedan får han vila på tisdag. :)



Lördag, 12/1

Idag sov jag till lite innan nio, det var riktigt skönt att få sova ut! När jag vaknade snöade det lite lätt och det gör det fortfarande - mysigt så länge det inte blir för mycket. Nu ska jag strax äta lite frukost och sedan ge mig ut i stallet.
 
Hästarna ska ut klockan tio och jag tror att jag rider innan jag släpper ut Rocky. Agneta red genom honom igår så jag ska göra ungefär samma övning. Fick även hem ett paket i torsdags som ska invigas idag. Ni får själva lista ut vad det är ;)
 
Bloggar mer under dagen, ha en bra lördag alla fina bloggläsare!
Finaste prinsessan, första gången någonsin jag red henne. Pigg och glad - och precis så söt som på bilden. ♥



Inlägg på G

Jag har några roliga inlägg på gång men tänkte att ni skulle få välja. Det är ju trots allt er jag skriver för och bloggen blir roligare för både mig och er om ni också är med och bestämmer! Några roliga inlägg har jag börjat fjuna lite på och tänkte skriva dem här så kan ni få välja vilka ni tycker verkar roliga. Ni får gärna komma med egna tips också! :)
 
  • Ett inlägg om saker jag dissar. Det har jag haft på gång ett tag då jag för ett tag sedan hissade, ville dock inte börja året med ett lite negativt inlägg. ;)
 
  • Mina favorithästar, det kan vara blogghästar, tävlingshästar eller hästar som kompisar äger. Ett inlägg om de hästarna jag tycker speciellt mycket om - en liten text om dem och lite bilder.
 
  • Bloggarna jag läser samt varför jag läser dem och hur länge jag läst dem!
 
  • Hästar jag kommer ihåg som jag red för flera år sedan. Liten text om dem och förhoppningsvis kan jag bjuda på lite bilder också.
 
  • Hästarna jag provred innan jag hittade Rocky, liten text om varje häst och eventuellt bilder.
 
  • Utrustningen jag har till Rocky och vad jag letar efter/behöver.
 
Nu får ni hjälpa mig, släng in en kommentar om de inlägg ni tycker verkar intressanta eller om det är något annat ni vill läsa - kanske This or That eller en frågestund? Ni bestämmer! 



Fredag!

Skoldagen idag var helt okej, vi har kanska jobbiga ämnen och avslutar med matte. På en fredag, liksom? Jaja, i alla fall har vi ny engelskalärare, eller de andra har haft henne innan men under hösten hade vi en annan. Jag tyckte i alla fall att hon verkade bra, jag hoppas verkligen det eftersom engelska är ett av mina starkaste ämnen. Jag fick skjuts hem från skolan så jag kom hem halv tre ungefär. Jag fikade och sedan gick jag ut i stallet och fixade. När Agneta kom hem vid fyra fixade vi Rocky och sedan red jag lite grand för att värma upp honom medans Agneta mockade. Idag hade jag sadel och det var väl tur för när jag red i sommarhagen fick Rocky ett antal dampryck. Agneta red honom ett tag och han gick faktiskt riktigt fint efter ett tag. Lite protester blev det men han gav med sig ganska fort och blev jättefin! :)
 
Resten av fredagen spenderas antagligen i soffan... Vi ska ha lax (min favorit, hehe) och sedan ikväll blir det TV-mys med hallon, jordgubbar och vaniljglass. Hoppas ni alla får en grym fredag!



Övertaggad

Idag red jag när hästarna hade fått komma in, jag band upp Rocky och fixade honom. Eftersom jag bara skulle känna på honom och mjuka upp honom bestämde jag mig för att rida barbacka. Han var väldigt pigg idag och emellanåt blev han lite stark. Tack vare min goda balans klarade jag ganska många dampryck och språng rakt upp i luften men när jag gjorde halt för att få uppmärksamhet hoppade han till och kastade sig åt sidan. Jag var inte alls beredd så jag flög av, han stannade kvar trots att han såg väldigt förvånad ut. Jag satt upp igen och fortsatte som inget hade hänt. Lite bättre blev det och när han mjuknade avslutade jag. Han testar väldigt mycket nu, han har blivit trevlig från marken så han har nu istället gått över till att testa mig när jag rider.
 
Imorgon kommer jag göra precis samma sak - mjuka upp honom och känna på honom i alla gångarter. Tror dock att det får bli sadel då så jag har lite större chans att reagera och hålla mig kvar, haha ;)



Första dagen på vårterminen

Dagen idag var väl... ja, det var inte direkt någon mjukstart. På de flesta lektionerna gick vi genom vad vi skulle hålla på med under terminen och fick även tillbaka prov. På något sätt är det dock ändå skönt att vara tillbaka, komma in i rytmen igen liksom. Jag kom hem lite över fyra, fikade och sedan gick jag ut och fixade stallet. När vi tagit in hästarna åt jag kvällsmat och nu kan jag äntligen sitta ner och slappna av, haha. 
 
Imorgon ska jag rida, jag får skjuts hem så jag kommer hem någon timme tidigare. Jag lär ju ändå inte vara hemma innan det är mörkt, men det är ändå skönt att komma hem lite tidigare. Som det ser ut just nu ska jag rida på fältet eftersom där finns lampa men underlaget är inte alltid så bra där. Om det inte är så bra får det helt enkelt bli paddocken. På fedag får jag också skjuts (!!) och jag slutar tidigare så då kanske jag hinner rida när det är ljust. Kommer dock inte rida ut någon längre runda, utan då blir det bara en liten kortare runda eller så rider jag på något av fälten längre bort. Vi får se helt enkelt! :)



Pigg och glad

Idag red jag ut, det blev en längre runda än jag tänkt eftersom vi provade en ny stig som var längre än jag hade trott. Den var i alla fall jättefin och hade mjukt och bra underlag!
 
Rocky var pigg men inte lika stark som i söndags. Han var lite mer uppmärksam och använde i sttället sin ebergi åt att hitta en massa saker som var läskiga och som han kunde hoppa till för. ;)
Han hoppade till några gånger och när vi var några minuter hemifrån på vägen höll dem på att hugga ner träd och Rocky är redan lite rädd för traktorer så han vägrade gå förbi. Han reste sig försökte vända och blev jättenervös. Jag ville inte bråka med honom och ville inte heller att han skulle tramsa sig på vägen där det kör bilar så jag tog den andra vägen hem. Även där fanns det spöken men då var han inte rädd, utan det var mest trams.
 
Nu på kvällen när vi tog in dem skulle Inge köra in hösilagebalarna i logen så Rocky blev lite nervös. Dock var han inte rädd på samma sätt utan som sagt var han lite nervös. Det finns egentligen inte så mycket att göra, han får helt enkelt vänja sig.
Självklart hade han (eller rättare sagt Nitendo) lyckats fått loss ena bakbenssöret, haha. Dem är dock rätt söta ändå! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Tisdag, 8/1

Gårdagen var jättemysig - jag låg i sängen till halv tolv och tittade på Pretty Little Liars och åt god frukost till. Sedan gick jag ut i stallet, fodrade och mockade. Sedan tog jag in Rocky och ryktade honom, radion i stallet spelade och det var jättemysigt! På promenaden var han pigg men duktig, lyssnade super! När jag kom in från stallet var klockan nästan fem så jag åt kvällsmat och sedan skjutsade mamma mig till grönt kort kursen. När jag kom hem från den öpnnade jag ett mejl med min superfina bloggdesign, fick den insatt och sedan strömmade det in positiva kommentarer. Jätterolig avslutning på en mysig måndag! :)
 
Idag tog jag mig upp ur sängen lite tidigare, sitter just nu framför datorn och äter frukost, bloggar och läser bloggar. Idag ska jag rida, ska rida ut en sväng i skogen. Idag är sista dagen på mitt lov så jag får passa på att rida ut eftersom det är för mörkt när jag kommer hem från skolan. Mamma åker även till Helsingborg ifag och hämtar mitt ridintyg som behövs för att ta grönt kort. Bad henne pussa Connie från mig också. ;)
Har ett par roliga inlägg på gång, missa inte det!



Nytt och fräscht

Tog för cirka en vecka sedan kontakt med duktiga Frida som gör dösnygga designer. Jag har länge varit i desperat behov av design och titta vad jag har nu! Tack så hemskt mycket Frida, älskar den! :)
Info om hästarna kommer inom kort, håll ut ;)



Skitponny blir prinsponny

Idag var jag i stallet i nästan fyra timmar (om inte mer..?), först gav jag hästarna mat och sedan mockade jag. Sen hämtade jag Rocky och började sedan fixa honom. Han var riktigt duktig, stod stilla hela tiden och när jag ryktade honom gäspade han, hehe. Vi har radio i stallet så med musik blev det ännu roligare och Rocky blev jättefin! Han fick även bytat grimma, innan har han haft en ganska sliten grimma som vi fick till honom. Eftersom Nitendo biter på grimman i hagen och Rocky ofta rullar sig tyckte jag inte att han behövde byta - men nu fick han det. Jag hade ryktat honom väldigt noggrant och då ville jag ju såklart inte sätta på en skitig grimma, haha. 
 
Efter nästan två timmar var ha jättefin så jag tränsade och gick ut med honom. Jag tog av nosgrimman för att det nog är sönt för honom att slippa den - jag skulle ju bara gå med honom, inte rida så jag tyckte inte att det behövdes. I alla fall gick jag en runda i skogen och tricktränade. Jag hade morötter (sí mindre bitar såklart) och ett spö som hjälp och han var jätteduktig! Jag övade på att han skulle backa, gå fram, skritta, trava och göra halt utan problem och han lyssnade super. Han var pigg och glad och det märktes att han tyckte att det var roligt - och det gjorde jag också! Jag klättrade lite med honom i skogen också, även det gick bra.
 
Sedan tog jag på täcket (aningen motvilligt då det antagligen är skitigt, det också) och släppte ut honom. Det var riktigt roligt idag eftersom han var så trevlig att hantera. När vi köpte honom kunde han vara riktigt jobbig att hantera men idag var han riktigt go!
Suddig men charmig... haha.



Piggelinponny

Idag red jag ut en sväng på en pigg galen ponny. Rocky var övertaggad och kunde knappt skritta normalt, han var riktigt på tårna. När jag skulle trava flög han iväg och ville galoppera och när han inte fick det blev han lite tjafsig. En del kickar och lite resningar blev det innan han gav med sig. Jag fick vara snabb och uppmärksam på vad han gjorde för helt plötsligt flög han iväg i galopp, haha. När han väl fick galoppera blev han glad och var faktiskt riktigt duktig. Lite för fort gick det emellanåt men det gick i alla fall att reglera galoppen någorlunda. Emellanåt kom det något glädjesprång också, hehe... Som avslutning travade jag ganska länge och kunde efter hand släppa på tyglarna och låta honom sträcka ut och stretcha ryggen.
 
Nu går han trött och nöjd i hagen och mumsar på sitt luchhö. Finaste killen. 



Söndag, 6/1

Idag släpper vi ut hästarna vid 10, alltså har jag lite sovmorgon. Jag vaknade ändå vid nio och gick upp då. Igår fick Rocky vila så idag tar vi en liten tur i skogen, vi ska inte göra något speciellt utan bara mysa och ha kul. Skolan börjar på onsdag (suck) så jag är i alla fall ledig på månad och på tisdag. Jag ska rida båda dagarna och på onsdag får Rocky vila.
 
I eftermiddag kommer Malin med sina två hundar Ripley och Dallas. Mamma och hon ska spåra (eller något, haha?) med hundarna och sedan ska vi fika. Uppdaterar mer sen idag!
Bild från Instagram, tagen i torsdags på kursen.



2013, här kommer vi!

Jag är sjukt taggad inför detta året, jag och Rocky ska köra gärnet och ha grymt roligt tillsammans!
 
Nu under våren ska vi förhoppningsvis hitta någon bra tränare och börja hoppträna, vi ska lära känna varandra bättre och fokusera mycket på markarbetet. Sitter inte "basicsakerna" som de ska är det inte lönt att försöka sig på något annat. Bland annat ska galoppbytena sitta och jag ska kunna reglera galoppen utan problem. Hoppa kan Rocky men som sagt ska vi göra det som ett team, tillsammans och ha kul båda två. Vi ska vara ute så mycket det bara går, klättra i skogen för att bygga muskler - galoppera på fält och även hoppa ute också och inte bara i paddocken.
 
Till sommaren kan vi förhoppningsvis hoppa mer "på riktigt", hoppa banor utan problem och komma ut på träningstävlingar för att för rutin. Jag är ledig och kan lägga nästan all min tid åt Rocky. Vi behöver lära känna varandra bättre och känns det inte bra kommer vi naturligtvis inte åka ut på tävlingar. Som det ser ut nu ska han inte ha någon längre sommarvila, möjligen en vecka för att få vila upp sig - han är ju trots allt en bebis. Vi kommer fortsätta finslipa på detaljer för att allt ska sitta och kännas bra. Jag har kollat och det finns en tävling nära oss i slutet av sommaren (i Augusti) som vi eventuellt kommer starta. 
 
Till hösten och vintern kommer vi göra så gott vi kan för att hålla igång träningen. Det blir kallt, mörkt och marken blir frusen. Beroende på hur sommaren blir kanske vi tar det lite lugnare några veckor, rider lite lättare och tävlar inte lika ofta. Vi ser helt enkelt hur det ser ut då, det är inte alltid lätt att planera för så lång tid fram (även om tiden går riktigt fort) men som sagt ska vi försöka hålla igång honom under hela hösten och vintern.
 
När sista veckan på jullovet är kommen är det dags för Trettonspelen. Det är såklart inte 100 % säkert att vi startar då eftersom det är svårt att hålla honom i toppform under vintern, men vi gör så gott vi kan. Rocky blir ju enligt papperna 7 år och är inte längre en bebis så då får vi starta "vanliga" klasser. Vilka höjder det blir är ännu inte bestämt, det beror helt på hur det gått för oss detta året. Det är en relativt stor tävling med tittiga hinder, mycket publik och mycket hästar. Jag har ärligt talat ingen aning om hur Rocky kommer bete sig men jag kommer abslout inte stressa honom. 
 
Såklart är detta inte spikat, vi vet ju inte om något händer. Detta är bara hur det ser ut just nu, det kan se helt annorlunda ut om någon vecka, månader, imorgon eller så blir det faktiskt såhär. Självklart hoppas vi på det, men Lilleman måste kännas bra och jag kommer aldrig pressa honom. Vi får se hur det går!



Helsingborg hela dagen

Idag gick jag upp lite innan åtta och gick ut och släppte ut hästarna. Sedan gick jag in och fixade mig och åt frukost, sedan åkte vi till Helsingborg. Jag var på anläggningen vid tio och var där till tre, det var jätteroligt att kolla på alla fina ponnysar och även alla duktiga ryttare. Blev himla peppad och nästa år ska jag också tävla Trettonspelen, det ni! Vi ska tävla de lite mindre tävlingarna under året för att få lite rutin och låta Rocky få kolla in tävlingshinder, stämningen på tävlingar osv. Fick även fota med Andreas kamera idag, hehe...
 

När jag åkte hem från tävlingarna körde vi inom Väla och mamma lämnade tillbaka en tröja, vi åt och sedan åkte vi hem. När vi kom hem vid fyra fixade jag stallet och visade även mamma hur man gör. (haha) Sedan tog vi in hästarna och nu sitter jag och kollar bloggar samt bloggar själv. 
 
Ha det bra!



Lillponnyn

Nu kan jag äntligen andas ut, haha. Jag har haft fullt upp sedan i tisdags (hade en vilodag, typ) och nu ska jag verkligen njuta av kvällen. Imorgon ska jag till Helsingborg och kolla på Trettonspelen, de flesta som jag känner eller tävlade för ridskolan gjorde det idag men ska ändå dit imorgon. Ikväll har jag och mamma årets första fredagsmys, morötter och ostdip för att vara lite nyttiga i alla fall...
 
Idag släppte vi ut hästarna halv sju och sedan gick jag och Sara in och la oss igen. Vi somnade om och sov till halv elva, hur skönt? Vid tolv var vi klara och gick ut i stallet, gav hästarna mat, mockade och sedan red jag. Det var fint väder tills vi gick och hämtade Rocky - då började det regna och solen kom aldrig tillbaka. Jag red först bort till fältet men det var så blött att jag struntade i det och red i paddocken istället. Jag red i dressyrsaden igen och red genom honom ordentligt. Han var aningen stel i början men det släppte efter hand. Fokuserade mycket på att han skulle vara kvick och lyhörd, och han var duktig. Eftersom han var duktig skuttade jag några gånger. Jag hade dressyrsadeln men det var så lågt att det inte gjorde något. Först travhoppade jag och sedan galopperade jag. Han var jätteduktig - kunde fatta rätt galopp (när jag travhoppade) och var faktiskt inte så vinglig. När jag ridit genom honom red Sara lite grand och han var duktig då också. Fina killen!
 

Några bilder jag från idag, eftersom de är tagna med mobil är de suddiga - men de är ju bättre än inget. 



Sista fredagen på lovet

Jag är ledsen men jag har verkligen inte hunnit blogga. Skriver ett inlägg från mobilen - det är ju bättre än inget.

Igår var ju Julia här och jag red ut. Hon gick med Clemmie så vi tog det lugnt och jag red barbacka. Det var tänkt att jag bara skulle skritta men Rocky var riktigt pigg så jag travade. Eftersom det också gick bra var jag ju tvungen att galoppera lite också, haha. Han var som sagt pigg men jag kunde samla galoppen utan problem. Han blev lite tjafsig när jag skulle bryta av men han gav sig ganska fort. Överlag var han jätteduktig - pigg och glad både häst och ryttare. Sedan åkte vi till Helsingborg på eftermiddagen och lämnade Julia åkte till mormor och hälsade på. Sara kom sedan och vi åkte till Ängelholm på grönt kort kurs, den varade ganska länge men den var riktigt bra faktiskt.

Jag och Sara har nästan precis vaknat, vi somnade om efter att ha släppt ut hästarna. Vi ska väl bara ta det lugnt tills tolv (typ?) för då ska hästarna hö och vi ska mocka. Sedan ska jag rida, det är riktigt fint väder så det gör jag nog på fältet. Beroende på hur han beter sig (kan tänka mig att han är ganska pigg, hehe) ska Sara också rida honom lite grand.

Imorgon ska jag till Helsingborg och kolla på Trettonspelen. Rocky får vila antingen då eller på söndag. Han har varit ganska trevlig att rida den här veckan så vi får se. Jag bloggar mer ikväll och kanske till och bjuder på lite bilder från idag. Ha det bra!




Onsdag, 2/1

Nu har vi verkligen kommit igång med det nya året känns det som! Är riktigt taggad inför tränings och tävlingssäsongen och det ska bli roligt att se hur jag och Rocky kommer utvecklas tillsammans. Imorgon börjar en grönt kort kurs som jag ska gå, så vi kan komma ut på riktiga tävlingar och så att jag har mitt, liksom.
 
Idag har jag  och Julia faktiskt hunnit med ganska mycket. Vi somnade inte förrän vid ett men jag fick gå upp vid sju för att släppa ut hästarna. Jag försökte somna om efter men ingen av oss lyckades... Vi gick upp vid åtta och fixade frukost och sedan nörde vi lite Wii. (hahaha) Vi tröttnade dock på det så vi gick ut i stallet och fixade klart allt. Trots att Julia inte alls är hästvan eller hästkunnig hjälpte hon mig så det gick ganska fort. Efter det fixade vi nudlar och kollade på ytterligare några avsnitt av Pretty Little Liars. Sen gick vi en liten promenad med Mio och Clemmie och efter det spelade vi Sims. Fick en försenad julklapp av Ingvar i söndags, Sims 3, årstider. Det var vi ju tvugna att prova!
 
Nu ska vi snart äta och sedan ska vi försöka hitta någon film vi vill se. Igår såg vi en skräckfilm som var allmänt konstig (haha?), så idag får vi hoppas på att hitta någon bättre. Svårt när vi båda två har sett de flesta filmerna, har ni något tips på bra filmer? 
 
Ha det bra!
Ännu en gammal bild på mig och Julia, tagen för typ ett år sedan.



Rubrik

Har inte hunnit blogga idag men imorgon bloggar jag och ska försöka fixa lite roliga inlägg till er. Julia kom i eftermiddags och stannar här tills på torsdag - whoopa!

Har ridit idag, skriver om det imorgon. Ska nog faktiskt gå och lägga oss nu, haha. Vi har tittat på skräckfilm och sedan ett antal avsnitt av Pretty Little Liars. Vi hörs imorgon, ha det bra!
Jag och Julia, bilden togs i början av sommaren 2012.



RSS 2.0