Hur Connie är att rida

Connie är ett sto, så hon har två helt olika sidor - en underbar, samarbetsvillig, och en mindre trevlig, haha. Ibland vill hon inte riktigt som man själv vill, men med lite tålamod brukar det gå över...
 
Connie är utbildad i FEI dressyr, och har ett mycket trevligt steg. Hon har stora, lätta steg och hennes galopp är underbar - det är som att flyga fram!
Hon bär sig jättefint och är alltid rolig att rida. Jag lär mig alltid något nytt varje gång jag rider henne, och har alltid roligt. Hon är för det mesta väldigt sammarbetsvillig, och vill göra det man ber henne om. Connie tar hjälperna bra, och är lyhörd för både rösten och skänklarna. Ibland får man driva henne lite mer framåt, och ibland får man hålla tillbaka henne. Det är alltid olika, så man får anpassa sig lite efter det. Jag föredrar när hon är lite framåt, för då kan man fånga upp henne bättre.
 
Hon har lättast för vänster sida, höger är jobbigare... Hon var inte lika stel i höger innan sommaren, men nu är hon lite svårare. Hon tycker att det blir jobbigt att jobba i höger varv, och om man inte är med riktigt går hon och tittar åt vänter även om hon är "högerställd". Det är lite klurigt och då får man jobba mycket med skänklarna. Man får passa så att hon inte flyter ut i sidorna eller börjar tramsa. När hon tramsar så drar hon antingen upp huvudet och "stoar" sig, eller så fortsätter hon att gå och titta till vänster och korvar ihop sig, liksom. Då är hon inte helt lätt, och man får jobba ordentligt.
 
Hon har lätt både för att fatta galopp och för att byta galopp. Är man tydlig och hela tiden har kontrollen över henne gör hon jättefina både byten och fakktingar - utan problem. Men hon vill gärna dra upp nacken och släppa bettet, men har man ett mjukt stöd i bettet släpper hon det inte. Det är mer upp till ryttaren, för hon kan om hon vill.
 
Ibland tycker hon att det är lite jobbigt att jobba på volterna. Då måste hon verkligen jobba med bakbenen, och det kan vara lite jobbigt ibland. Man får jobba mycket med ytterhjälperna för att hon inte ska flyta ut eller bara trava runt. Skänkelvikningar får man också jobba ganska mycket med, hon är lite lurig, för ibland går hon bara åt sidar utan att korsa benen. Men när man väl får henne att flytta sig fint åt sidan och korsa benen blir hon riktigt mjuk.
När Connie är lösgjord är hon verkligen en dröm att sitta på, hon är mjuk och avslappnad och tar lätta, mjuka steg. Hon är mjuk i munnen och lyhörd för alla hjälperna. Hennes ökade trav är också helt underbar - hon bra flyter fram och jobbar riktigt bra med bakbenen.
 
I hoppningen är Connie jätterolig att rida! Hon älskar att hoppa och är alltid pigg och glad på hinder. Hon hoppar med riktigt bra teknik - mycket rygg och lyfter noga på benen. Hon blir pigg och ibland lite stark, och det är viktigt att hålla emot henne så hon inte bara rusar på hindrena. Hon har lätt att byta galopp över hindrena om man ställer henne, och hoppar med mjuka, fina språng. Hon är rolig att hoppa bana med för hon blir så glad, och blir pigg och det enda man behöver göra är att styra, egentligen. Hon sköter resten av jobbet med en glad och positiv attityd.
 
Connie har förändrats väldigt mycket i ridningen sedan hon kom. Hon har blivit mjukare (förutom i högersidan) och mer sammarbetsvillig. Innan var hon lite svår i skritten, hon ville inte riktigt ta bettet och gick och korvade ihop sig. Nu tar hon bettet direkt och man behöver bara lirka lite på det för att hon ska böja på nacken och höja ryggen.
 
 
Överlag är Connie en jättetrevlig ponny att rida, och jag har alltid roligt när jag sitter på hennes rygg. Bilderna är tagna från ridlägret. Vi växte mycket tillsammans under lägret, och lärde känna varandra ännu bättre.
Fina, älskade ponny!


Steget...



0 Kommentarer till "Hur Connie är att rida"

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

RSS 2.0