Nytt för 2013

Det är lite nytt detta året, vi bor ju på gård och det är mycket som händer, färmst kring hästarna. Förhoppningsvis ska jag och Rocky tävlingsdebutera, i alla fall ska vi utvecklas som ekipage. Nitendo blir stor kille och till hösten ska han och några andra unghästar löshoppas. Jag längtar något sjukt till sommaren, mer än vanligt! Nitendo, Emilio och Noak ska gå på samarbete och även några andra unghingstar (har jag inte helt fel för mig kommer någon valack också) i den enorma sommarhagen. I de lite mindre hagarna eller de "vanliga" kommer några ston med föl - hur mysigt?
 
Rocky ska inte gå på sommarbete, inte som det ser ut just nu i alla fall. Han får nog gå i de hagar som är lite nerbetade för han blir tjock väldigt lätt och det vill vi inte, haha. Förhoppningsvis kan vi hålla igång honom hela sommaren. Eventuellt ska Sara komma med Jonte några dagar. Vi har börjat planera ett litet eget ridläger här hemma och det hade varit jättekul! 
 
Lite innan påsklovet kommer Hoppan åka iväg till ett stuteri som vill avla på henne. Agneta vill ha kvar Nitendo och Hoppan mår bäst när hon får gå med föl. Hon blir lite knasig i huvudet och kan knappt äta något utan att bli tjock om hon inte har föl, så det blir helt enkelt bäst för Hoppan så. Blir hon dräktig kommer hon nog inte tillbaka förrän i slutet på året eller början på nästa år. Därför ska Nitendo flytta till Hoppans box (fölboxen) och Rocky ska flytta till den Nitendo står i just nu. Den är större än den Rocky har nu så det kommer nog bli jättebra!
 
Under påsklovet ska Sara eventuellt komma med Jonte och eftersom det då finns en box ledig ska Jonte nog sova här några nätter. Hoppas han kan komma - det hade varit sjukt roligt! Jonte och Rocky går jättebra ihop, de är som bröder, haha.
 
Lute kort om vad som eventuellt kommer hända i år. Såklart är inte allt spikat men vi håller på att planera lite kring det. Sommarbete är klart sedan innan, men inte hur Rocky ska gå. Som det ser ut just nu ska han som sagt gå i de hagarna med lite mindre gräs men ändå gå ute dygnet runt.
Vi får helt enkelt se, men 2013 kommer nog bli ett grymt år!
 5 Kommentarer till "Nytt för 2013"
Linnéa skriver:

Hejsan! Jag har frågestund på bloggen och skulle vara superkul om du frågade några frågor. Kramar :D

Datum: 2013-01-29 Tid: 20:43:55
Bloggadress: http://nattstad.se/linneakarlssons
Kajsa skriver:

Nu har vi "veckans blogg" bloggen, delta gärna, enkla regler!

http://kajsaochtuvas.blogg.se/2013/january/vinnarna-av-dagens-blogg-ny-omgang-2-3-4-5-6-7-8-9.html#comment

Datum: 2013-01-29 Tid: 22:36:43
Bloggadress: http://kajsaochtuvas.blogg.se/
Mummy skriver:

Härlig tid som ligger framför oss nu :-) Hoppas vi får en väääldigt tidig och fin vår utan en massa regn... och en underbar sommar med litta lagom värme o regn. Måste ju bli inomhusmys oxå ;-)

Datum: 2013-01-30 Tid: 09:09:05
Ponnydressyr - Nathalie skriver:

Gillar din blogg :)

Datum: 2013-01-30 Tid: 14:59:23
Bloggadress: http://ponnydressyr.se/
Melina skriver:

Åh så fin!

Datum: 2013-01-30 Tid: 20:58:22
Bloggadress: http://melinajaderblom.blogg.se

Kommentera inlägget:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

RSS 2.0